Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vrijednost ugovora o stipendiranju 140 tisuća kuna

Autor: Mile Marić

02.01.2013. 23:00
Vrijednost ugovora o stipendiranju 140 tisuća kuna


Financijska nam situacija, nažalost, ne dopušta da izdvajamo više sredstava za stipendiranje učenika i studenata, a koristim priliku da se zahvalim OTP banci od koje smo ove godine dobili 50 tisuća kuna što će nam uvelike olakšati stipendiranje, naglasio je gradonačelnik Kutija


Gradonačelnik Grada Benkovca Branko Kutija potpisao je ugovore o stipendiranju 20 učenika i 16 studenata ukupne vrijednosti 140.400,00 kuna. Stipendije su dodijeljene na osnovi odluke povjerenstva za dodjelu stipendija i nagrada učenicima i studentima s područja Grada Benkovca za 2012/2013. školsku/akademsku godinu.
Tom prigodom gradonačelnik Kutija istaknuo je kako je Grad Benkovac s dodjelom stipendija krenuo prije 15 godina, a do danas, podsjetio je, dodijeljeno je 986 stipendija (444 studentske i 542 učeničke) s ukupnim iznosom od 3.666.500,00 kuna.
– Financijska nam situacija, nažalost, ne dopušta da izdvajamo više sredstava za stipendiranje učenika i studenata, a koristim priliku da se zahvalim OTP banci od koje smo ove godine dobili 50 tisuća kuna što će nam uvelike olakšati stipendiranje u 2012./2013. školskoj/akademskoj godini, naglasio je gradonačelnik Kutija te dodao kako će se truditi da u skladu s mogućnostima isplata stipendija bude redovita.
– Svima vam želim uspjeh u školi i na studiju s nadom da ćete svoje znanje i sposobnosti nakon školovanja ugraditi u budućnost i boljitak našega grada, istaknuo je Kutija. Povjerenstvo za dodjelu stipendija i nagrada učenicima i studentima za školsku (akademsku) 2012./2013. godinu zaključilo je da pravo na stipendiju Grada Benkovca po odredbama Pravilnika o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata Grada Benkovac i na temelju natječaja ostvaruju studenti prve godine: Mario Vidović, Andrej Jukić, Samanta Bačić, te studenti od 2. do 5. godine studija: Lucija Mikulić, Zvonimir Mikulić, Doris Erceg, Barbara Knez, Marija Mijić, Iva Čerin, Marijana Kardum, Marta Žutelija, Darija Margarin, Maja Čirjak, Ivana Ušljebrka, Marija Orlović i Andreja Anđić.
Uz studente pravo na stipendiju ostvarili su učenici prvih razreda srednje škole: Marica Mikulić, Dragana Raič, Sandra Divković, Ivana Bljaić, Marija Jonjić, Maja Vrsaljko i Melita Petrić svi učenici s prosjekom ocjena 5,00. Isto tako pravo na stipendiju ostvarili su učenici od drugog do četvrtog razreda: Katarina Mikulić, Antonela Čačić, Šime Katuša, Antonio Ledenko, Matea Mlakić, Marino Mikić, Kristina Lončar, Andrijana Kardum, Suzana Kalanj, Matea Cajlan, Antonela Pintur, Ivan Katuša i Nikola Rogić.