Nova zgrada svjedoči o prosperitetu Općine Poličnik

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA

Prisjećanjem na poginule branitelje, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, svetom misom i otvaranjem u potpunosti obnovljene i proširene općinske zgrade u što je uloženo dva milijuna kuna, jučer je počelo obilježavanje 22. obljetnice Dana obrane Općine Poličnik.

Obilježavanje je započelo u Suhovarima gdje je i bilo poprište prve značajnije pobjede u Domovinskom ratu na zadarskom području kad je 3. siječnja 1992. odbijen veliki napad na mjesto.

Kod spomen obilježja 30-ak izaslanstava je položilo vijence i zapalilo svijeće. Osim punog autobusa iz Kaštela među njima su bili roditelji, djeca i udovice poginulih branitelja, hrvatski branitelji, zapovjednik III. sektora brigadir Bruno Vukić i drugi ratni zapovjednici, udruge proistekle iz Domovinskog rata Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, policija PU zadarske, zadarski župan Stipe Zrilić, splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, dogradonačelnik Kaštela Zoran Bonacin i drugi.

Obred blagoslova i odrješenja u Suhovarama i kod centralnog križa u Poličniku te misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Nikole predvodio je župnik don Damir Juričin.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno