ADRIA Čeka se ročište na kojem će biti određen stečajni upravitelj

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Radnice Adrije, nekad najvećeg riboprerađivača na ovom prostoru, prije nekoliko dana su zatražile stečaj nad svojom tvrtkom pred Trgovačkim sudom u Zadru. Njihov predmet je zaprimljen i obrađen, a sada čekaju prvo ročište na kojemu će biti određeni stečajni sudac i stečajni upravitelj. Kulminacija je to događanja od posljednjih nekoliko mjeseci, budući da radnici nisu dobili plaće za dio kolovoza te cijele iznose za mjesece: rujan, listopad i studeni, a nekoliko njih niti djelomične iznose za kolovoz. Iako je dio novca trebao biti namiren prodajom kutija s ribljim konzervama koje su bile na zalihama, one su navodno prodane, ali je na novac "sjela" Porezna uprava.

- Ne znamo gdje je otišao taj novac, možda i na privatne račune. Navodno je Porezna uprava na to sjela, ali možda nas i to varaju, kao što nas varaju godinama, rekla nam je prije nekoliko dana Ivka Marković, žena koja radi u Adriji već 36 godina.

Kada bi mogao biti proglašen stečaj provjerili smo s regionalnim predstavnikom PPDIV-a Ivicom Blaževićem koji nam je rekao kako još uvijek ne zna kada će se to dogoditi, ali je pozitivno to što slučaj ide po hitnom postupku.

- Podnijet je zahtjev za pokretanje stečaja i sada stečajni sudac treba sazvati ispitno ročište na kojemu će biti imenovan stečajni upravitelj. Predmet je uzet u obradu, a sve ostalo su insinuacije. Ne znamo još kod kojeg je suca ovaj slučaj. Ljudi misle kako se to može preko noći, ali dosta je dokumenata koji se moraju provjeriti. U svakom slučaju znamo da će to ići prema hitnom postupku, kazao je Blažević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno