Spašavajući mobitel upao u 15 metara suboku jamu

Slika korisnika admin
HGS
Na terenu je bilo devet spasitelja

Čak devetero spasitelja GSS stanice Zadar uputilo se na teren u blizini Stankovaca kako bi iz jame duboke čak 15 metara spasili B. Š. (41) iz Pristega.

On je dan iza Nove godine sa suprugom bio u šetnji te mu je tom prilikom mobitel upao u bezonski okvir rupe, zadržavši se pri njegovu vrhu. Čovjek ga je pokušao dohvatili, no pokliznuo se i upao unutra. Nije se ozlijedio, ali nije ni mogao sam izaći vani.

Centar 112, kako doznajemo, dobio je poziv od prilaznika kojeg je supruga upalog u jamu zamolila za telefonski poziv.

Osobi je, objašnjavaju iz GSS-a, naginjući se nad otvor jame, pao mobitel. U pokušaju da ga dohvati, okliznuo se i pao na dno jame. Na teren se odmah uputilo 9 spašavatelja. Tehnikama speleospašavanja unesrećeni je izvučen na površinu. Uz ozljede glave, natučenost i pothlađivanje, druge ozljede nisu zabilježene te je predan Hitnoj medicinskoj pomoći na daljnju skrb.

Ovim je u 13 sati još jedna akcija Stanice Zadar uspješno završila a spašavatelji su se vratili svojim domovima.

Neslužbeno doznajemo kako je jama u koju je čovjek upao nastala prirodnim putem, ali ju je vlasnik obližnje kuće prekrio betonskom "dekom" ostavivši otvor te ju koristio kao - crnu jamu. Ona, srećom, prije "upada" u nju dugo nije u bila u toj funkciji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno