Vrata Zadra, Višnjik, Crno, Pašman Rivijera, dom u Biogradu i energana u Benkovcu

Slika korisnika admin
U katalogu je i projekt Vrata Zadra

Objavljeno je osmo izdanje „Catalogue of Investment Opportunities", odnosno Katalogu investicijskih projekata u RH s 12 novih projekata, a u kojem se našlo i šest projekata s područja Zadarske županije, od kojih je dio novih. U izradi su, kao i do sada, sudjelovali: Agencija za investicije i konkurentnost, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture , Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG - BICRO), Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

Svako novo izdanje Kataloga AIK šalje u svrhu objave na web stranicama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva turizma, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Najnovija, osma verzija Kataloga objavljena je na web stranici Agencije za investicije i konkurentnost. Osmo izdanje Kataloga sadrži ukupno 67 investicijskih projekata, od čega 38 javnih i 29 privatnih projekata, a prema sektorskoj strukturi: 33 turizam, 3 real estate, 9 infrastruktura, 7 energetski sektor, 6 industrija, 5 tehnološki inkubatori, 2 sektor visoke tehnologije, te 2 socijalna skrb.

Od naznačenih 67 projekata svakako najzastupljeniji su Zagreb i Istra. Zadarska županija ima pet projekata i to Poslovnu zonu Crno, projekt Vrata Zadra, Pašman Rivijeru, Zdravstveno-turistički kompleks Biograd na moru i projekt tvrtke Strateški plan na području Benkovca.

Najveći obim investicija je dakle u segmentu turizma, gdje u užem smislu gledano Zadarske županije i Zadra nema, makar je dobar dio ovdašnjih investicija upravo na tom području.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU...
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno