Završni radovi na cesti Smilčić-Pridraga iza Tri kralja

Slika korisnika valentinam
Novo obećanje
Radovi započeti u ožujku prošle godine, vrijedni 16 milijuna kuna ipak su pri kraju pa kako doznajemo od Jose Klapana, načelnika Novigrada, nakon blagdana Tri kralja slijede završni radovi, detalji te tehnički pregled i otvorenje prometnice
Ilustracija

Državna cesta Smilčić-Pridraga koja je trebala biti dovršena krajem listopada još uvijek nije službeno otvorena, ali promet se uredno odvija.

Radovi započeti u ožujku prošle godine, vrijedni 16 milijuna kuna ipak su pri kraju.

Kako doznajemo od Jose Klapana, načelnika Novigrada, nakon blagdana Tri kralja slijede završni radovi, detalji, a nakon čega će se zatražiti tehnički pregled te će se prometnica i službeno otvoriti.

- Cesta je od velikog značanja kada se zatvori Maslenica, pa nikada ili je vrlo kratko bila u potpunosti zatvorena za promet. Najvećim dijelom promet se odvijao uz privremenu regulaciju što je također otežalo i odužilo radove izvođaču, rekao je Klapan.

A zbog čega su se radovi na njezinoj rekonstrukciji oduljili za više od dva mjeseca, prema neslužbenim informacijama saznaje se kako su uzrok radovi na odvodnji u Smilčiću. Prvotni zahvati nisu naime, bili zadovoljavajući pa je trebalo radove na obroinskoj odvodnji izvesti izvan Smilčića zbog čega se odužio cijeli projekt.

Projekt rekonstrukcije ceste Smilčić-Priraga, uz obnovu kolnika sadrži i uređenje oborinske odvodnje te autobusnih stajališta uz samu prometnicu.

Izuzetno važna prometnica izgrađena prije 40 godina bila je u jako lošem stanju, a rekonstrukcijom će ubuduće biti uvelike modernija i sigurnija za sve vozače.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno