Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HAK Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most

03.01.2019. 10:24
HAK Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most


Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).
Samo za osobna vozila otvorena je: DC8 Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Most doktora Franje Tuđmana zatvoren je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga i brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana prometa i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.
Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i Gorskom kotaru kolnici su vlažni ili mokri od kiše, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.
Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.
U prekidu su  trajektne linije: Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir, Prizna-Žigljen i Split-Rogač u prekidu sa polaskom iz Splita u 6:45 sati.
Katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i Vis-Split.
Katamaranska linija 9603 Jelsa-Bol-Split – katamaran će isploviti na relaciji Stari Grad-Split sa polaskom iz luke Stari Grad u 06:00 sati.
Danas, 3. siječnja, trajekt na liniji Prapratno-Sobra, na zahtjev lokalne zajednice, isploviti će iz luke Sobra za Prapratno u 16:00 umjesto u 15:00 sati.