Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Magarity suspendiran zbog pada na doping testu

03.01.2019. 09:39
Magarity  suspendiran  zbog pada na  doping testu


Sve dobre vijesti u Novoj godini stale su s dolaskom Luke  Žorića. Jer, nakon sunca (čitaj Žorić) došla je kiša na Višnjik u obliku suspenzije Williama Magarityja koji ju je zaradio zbog pada na doping testu.  Po prvim informacijama Šveđanin je pao zbog lijeka za astmu kojeg nije  prijavio, a nalazi se na listi nedozvoljenih sredstava. Tako je po prvim  neslužbenim informacijama Magarity suspendiran na čak tri mjeseca s  pravom na žalbu nakon 15 dana nakon čega mu kazna može biti smanjena ili povećana. 
– Dobili smo obavijest o suspenziji Williama Magarityja. Radi se da je  on kao astmatičar uzimao određene lijekove koje treba prijavljivati. Koristio je lijek koji je do dolaska u Zadar uredno prijavljivao i imao dozvolu  za korištenje. Dolaskom ovdje to nije prijavio liječničkoj komisiji iz svog  propusta i jednom je prilikom kada je imao krizu uzeo lijek. Na kontroli  koja je uslijedila analiza je pokazala pozitivan rezultat što je dovelo do  osnovane sumnje za uzimanje nečega što nije prijavljeno te je zaradio  suspenziju. Svi daljnji postupci bit će naknadno objavljeni. Ni mi nemamo dodatne informacije, no za sada je privremeno suspendiran – objasnio je trenutnu situaciju s Magarityjem dierktor kluba Željko Žilavec. No  ostaje nejasno kako je to ozbiljan klub poput Zadra previdio njegove  probleme s ovom kroničnom bolešću, a poznato je da se prije potpisa za  novi klub  obavlja detaljan liječnički pregled. No, sva krivica je bez obzira  na očitu odgovornost djelatnika kluba prebačena mrtvo-hladno na  igrača koji će zbog svog postupka snositi dalekosežne posljedice.
– On je kao igrač zaslužio maksimalno klupsko povjerenje te podršku  kluba i javnosti. Svojim je pristupom i odnosom prema klubu, navijačima i utakmicama zaslužio to povjerenje. Napravio je propust, pogotovo što je to do sada radio i imao je pismeno izuzeće, no dogodio se  propust i dobio je suspenziju – kazao je Žilavec, no teško da će se u klubu  toliko založiti za igrača koji je bio jedan od ponajboljih od kad je pristupio Zadru. Uz sve lijepe želje upućene prema njemu teško da će ga se  čekati toliki dugi period.
– Klub je zaštićen maksimalno. Ne odričemo se Williama, uz njega  smo maksimalno, međutim po nekim stvarima moramo postupati. Sve  će se znati za 15-20 dana. Napravio je propust i snosit će sankcije. Samim  time što nije u momčadi već ih snosi, no nije to uzimanje dopinga već  samo lijek koji se nalazi na zabranjenoj listi zbog čega nije prihvatljiv.  Takve se stvari nažalost događaju. Četiri ili pet godina ima dozvolu za  izuzeće tog lijeka. Izuzeće mu je isteklo prošle godine i nije ga produžio.  Uzeo je odgovornost u potpunost na sebe i cijela priča koja se dogodila  je isključivo njegova krivica. Nadam se ne toliko rigoroznoj kazni jer se  ipak radi o lijeku za astmu.