PLENKOVIĆ Odluka o nabavi zrakoplova nakon očitovanja Izraela i SAD-a

Slika korisnika mkvanja
Vlada čvrsto stoji kod odluke da se može ići u fazu realizacije isključivo onakve ponude kakva je bila prihvaćena
Autor: 
HINA
Postoje poteškoće između Izraela i SAD-a u kontekstu dobivanja tzv. suglasnosti za transfer tehnologija trećoj strani, Hrvatskoj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako očekuje konačna i jasna očitovanja Izraela i SAD-a o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova, te najavio kako će Vlada nakon toga donijeti odluku o sudbini tog natječaja.

"Očekujemo konačna i jasna očitovanja Izraela i SAD-a i nakon toga ćemo donijeti odluke. Vlada čvrsto stoji kod odluke da možemo ići u fazu realizacije isključivo onakve ponude kakva je bila prihvaćena i predložena od stručnog tima Ministarstva obrane.  Sve ostalo zahtijevat će našu odluku da se taj proces poništi, a nakon toga ćemo donositi odgovarajuće odluke kako dalje u vezi te strateške odluke", rekao je Plenković na početku Vladine sjednice.

Podsjetio je kako postoje poteškoće između Izraela i SAD-a u kontekstu dobivanja tzv. suglasnosti za transfer tehnologija trećoj strani, pri čemu je u konkretnom slučaju Hrvatska treća strana.

"Suprotno onome što smo imali kao informaciju u cijelom procesu koji je vođen u posljednje skoro dvije godine, sada je došlo do određenih problema, gdje od SAD-a postoje rezerve u pogledu transfera tehnologije koja je izvorno američka, a nadograđena je izraelskom tehnologijom", kazao je premijer.

U svakom slučaju, nije nam drago što je do ovoga došlo ali nastojimo sada indentificirati razloge problema, a nakon toga ćemo donositi odgovarajuće odluke, naglasio je Plenković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)