Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrč ide na vodu dok se ne razbije

03.01.2019. 18:15
Vrč ide na vodu dok se ne  razbije


TV DIADORA – ČUDESNO UKAZANJE NA MALOME EKRANU
 Sramota je da ja kao najbolji, najljepši i jedini tv-kritičar Zadarske  županije nisam ništa pisao o novoj lokalnoj televiziji. Čuo sam da se  nešto otvorilo, ali s obzirom na moje tehničke sposobnosti, tj. s obzirom na to da sam osoba koja jedva zna upaliti tv-prijamnik, a kamoli  na njemu pronaći neki kanal, nisam znao kako uopće vidjeti te programe. I onda, neočekivano, taj se kanal pojavio sam od sebe bez da sam  ijedan botun pritisnuo. Čudo jedno. Televizija se zove "Tv Diadora". Vidio sam samo malo, ali sam bio zadovoljan. Prvo sam čuo glas Igora Jelinića Tota čovjeka koji je na bivšoj lokalnoj televiziji vodio odlične putopisne emisije snimane po Zadru i pripadajućem mu zaleđu. Druga  stvar koja me oduševila je povratak Borisa Gnjidića u medije. Radi se  naime o možda i najboljem muškom glasu na nekadašnjim zadarskim  radio postajama koji imponira ugodnom dikcijom i profesionalnim  držanjem. Onda sam vidio i dio neke emisije u kojem je moj bivši profesor tjelesnog gospodin Zekanović govorio o sportu i o tome kako je  odvratno na televiziji vidjeti ekstremne borilačke sportove s čime se ja  naravno potpuno slažem. Sve u svemu, dobar početak lokalne televizije  i odlično odabrana ekipa, te se nadamo da će se tako i nastaviti. 
ZABRANJENO BACANJE PETARDI MLAĐIMA OD 14  GODINA – PRIČE ZA MALU DJECU
 U  Dnevniku Tv Diadore mogli smo vidjeti prilog o upotrebi tzv. pirotehničkih sredstava. Kako je to (otprilike) rekao maloprije spomenuti  voditelj Boris – "oni koji vole ovu opasnu zabavu morat će malo promisliti o zakonskim ograničenjima." Vidjeli smo i predstavnika policije  koji je objasnio što i kako i rekao kako se ta sredstva mogu legalno nabaviti, ali i podatak da djeca mlađa od 14 godina ne smiju nikako koristiti ta sredstva. Zamišljam sljedeću sliku. Nova je godina. Otac rumenih obraza nakon što se najeo novogodišnjih delicija i popio pripadajuću količinu alkohola, uz zvukove odvratne primitivne muzike izlazi u  dvorište svoje kuće trokatnice negdje u predgrađu i tamo na veselje  svoje dječice mahnito baca petarde, mine i granate veseleći se tome  onako kako se takve osobe uobičajeno vesele takvim stvarima. Nema tu  sreće, nema tu reda, jer uz takve roditelje i ni djeca ne mogu biti bolja i  kulturnija. Sreća da djece, zahvaljujući napornom radu odgovornih, na  Poluotoku više i nema pa ne moram slušati petarde i tužno zavijanje  susjedovog psa kojeg ta buka dovodi do ludila na radost svakoga sadista i bezbožnika kakvih nam u gradu ima jako puno.
"STUDIO 4" HRT-a O VRŠNJAČKOM NASILJU – KAKO IM SE  VIŠE NE GADI GOVORITI
 Na četvrtom programu Hrvatske televizije govorilo se o vršnjačkom  nasilju. Upravo je nevjerojatno kako svaki put melju jedno te isto, svi su  strašno zabrinuti, dovuku se neki stručnjaci i to uvijek kao po pravilu  ona Buljanac Fundrić ili kako se već gospođa zove… A onda se krene o  ovome – onome, ali nikada ono najvažnije. A najvažnije je to da je ta  balavurdija koja vrši vršnjačko nasilje od samoga početka zaštićena poput ličkih međeda. Ustvari, potpuno sam se krivo izrazio. Ličke međede  tu i tamo i ubije neki prokleti krivolovac dok ovima nitko ništa ne može  i ne smije. Jer, kada bi se to od malih nogu sankcioniralo, onda bi se i  pazilo što se radi. A počne se s maltretiranjem vršnjaka (nekažnjeno)  pa se nastavi s prometnim glupostima (opet nekažnjeno), pa se namrtvo zgazi nekog sudionika u prometu (nekažnjeno naravno), da bi se na  kraju nekoga ubilo onako usput (treba li napomenuti da je i to nekažnjeno). Pa se onda čudimo što se dogodilo, gdje si bio što si radio i  kako to. Vrč ide na vodu dok se ne razbije, kaže naš narod.