Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Stara menza postat će moderan objekt s uredima i ugostiteljskim sadržajima

04.01.2020. 09:30


Na nedavno održanom Gradskom vijeću je odlučeno kako će se povećati temeljni kapital TD »Športski centar Višnjik« d.o.o. Zadar unosom nekretnine, odnosno zemljišta, u vlasništvo trgovačkog društva. Riječ je o 24.030.000 kuna vrijednoj čestici na području Donji Bilig ukupne površine 36.506 m² – dvorište 28.906 m², toplana 451 m², zatvoreni bazen površine 7.149 m².
Ovim unosom, kako stoji u materijalima pripremljenima za gradsko vijeće, temeljni se kapital trgovačkog društva povećava s 39.038.300 kuna na 63.068.300 kuna. Provjerili smo s Denisom Karlovićem, direktorom trgovačkog društva ŠC Višnjik o čemu je točno riječ te da nam pojasni.


Riješeno vlasništvo nad zemljištem
– Zatvoreno plivalište i dio sportske infrastrukture ŠC Višnjik bilo je izgrađeno na državnom zemljištu. U međuvremenu je Grad dogovorio otkup tog zemljišta te su to prepisali nama, što je, po odluci Gradskog vijeća, ušlo u temeljni kapital društva i na taj način je »pojačana« tvrtka. Činjenica da je bazen izgrađena zemljištu koje nije u vlasništvu ŠC-a Višnjik je bila i zamjerka revizije, a ovim je i to riješeno, rekao je Karlović.


»Na katu bi se našli uredi za mnoge sportske organizacije kao što su Županijski sportski savez, Gradski sportski savez, Županijski košarkaški i nogometni savez, uprave brojnih sportskih klubova… U prizemlju bi se trebao urediti veliki ugostiteljski objekt s terasom.
Denis Karlović




​Istaknuo je kako će se i u ovog godini nastaviti s raznim ulaganjima u prostor ŠC Višnjik od kojeg planiraju napraviti sportsko i rekreacijsko središte Zadra. Kao jedan od važnijih projekata za ovu godinu naveo je uređenje zgrade u neposrednoj blizini dvorane, odnosno pored spomenika Krešimira Ćosića. Ova zgrada desecima godina stoji zapuštena u samom srcu sportskog kompleksa, te je leglo zaraze. Osim toga, građani prilikom prolaska pored dvorane moraju gledati u napuštenu i derutnu zgradu, koja stoji u neposrednoj blizini dječjih igrališta, a koja je mnogim građanima poznata kao menza. Riječ je o zgradi koja je izgrađena još 1963. godine, a koja ima oko 486 četvornih metara prostora predviđenih za ugostiteljsku namjenu u prizemlju. Osim toga, ima i skladištni prostor u podrumu, te prostore na katu.


Investicija teška 7,5 milijuna kuna
– Prošle godine smo raspisali natječaj za najam i uređenje te zgrade na koji se javila tvrtka Turisthotel. U tijeku je izrada idejnog projekta, koji bi trebao biti gotov ovih dana, te kojeg mi morao odobriti. Nakon toga će se ići u izradu projektne dokumentacije i naravno gradnju. S obzirom da je ovo dobila ozbiljna firma koja je dala određene garancije, vjerujem da će to sve do kraja ove godine izrealizirati, rekao je Karlović. Istaknuo je kako je riječ o projektu koji je vrlo važan za ŠC Višnjik jer je riječ o prostoru koji je zamišljen kao recepcija Višnjika. Pojasnio je kako bi u jednom dijelu trebao biti i ugostiteljski objekt, dok će na katu biti prostori za sve institucije koje su bitne za zadarski sport. Procjenjuje se kako bi ova investicija trebala koštati oko 7,5 milijuna kuna.
– Na katu bi se našli uredi za mnoge sportske organizacije kao što su Županijski sportski savez, Gradski sportski savez, Županijski košarkaški i nogometni savez, uprave brojnih sportskih klubova… U prizemlju bi se trebao urediti veliki ugostiteljski objekt s terasom, koji nam u onom dijelu trenutno nedostaje jer je tamo uređen i dječji park, tako da bi roditelji mogli popiti kavu, ali i brojni posjetitelji uživati u hladu borove šume i u cijelom ugođaju, najavio je Karlović.
​Kao još jednu novost rekao je kako je gotov sportski vrtić koji bi se trebao otvoriti kroz sljedećih nekoliko dana.


7,5 milijuna kuna procijenjena je vrijednost investicije u staru menzu na Višnjiku