Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Hotel Bastion zakupio osam parkirnih mjesta

Autor: Ivana Burica

02.02.2009. 23:00
Hotel Bastion zakupio osam parkirnih mjesta

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Grad Zadar se kao za jednu od svojih glavnih razvojnih odrednica odlučio za razvoj turizma, posebno onog kongresnog. Upravo stoga je odlukom Poglavarstva Grada Zadra od 13. svibnja 2008. godine udovoljeno zahtjevu Hotela Bastion za davanjem osam parkirnih mjesta, doznajemo od Ivane Dadić


Iako prema odluci Grada Zadra opcija rezerviranih parkirališnih mjesta na Poluotoku u načelu ne postoji, kraj hotela Bastion postavljane su table kojima je označeno upravo rezervirano parkiralište.
– Grad Zadar se kao za jednu od svojih glavnih razvojnih odrednica odlučio za razvoj turizma, posebno onog kongresnog. Upravo stoga je odlukom Poglavarstva Grada Zadra od 13. svibnja 2008. godine udovoljeno zahtjevu Hotela Bastion za davanjem osam parkirnih mjesta u zakup po godišnjoj cijeni od 3.333,35 kuna po parkirnom mjestu. Naime, određeni broj rezerviranih parkirnih mjesta bio je preduvjet kako bi ovaj hotel dobio kategorizaciju 4+ zvjezdice, pojasnila je ovu iznimku s rezerviranim parkirnim mjestima stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra Ivana Dadić.
Dadić je dodala da parkirna mjesta na Poluotoku na isti način mogu dobiti i drugi hoteli.
– Spominje se primjerice preuređenje hotela Zagreb. Ako do toga dođe i taj će hotel moći dobiti parkirna mjesta u zakup po određenoj godišnjoj naknadi. Isto je i s drugim hotelima na Polutoku. Potrebno je Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom uputiti pismeni zahtjev i ukoliko ovaj odjel ustvrdi da da su ispunjeni svi ostali uvjeti – dakle da je riječ o hotelu kojem je potreban neki minimalni broj parkirnih mjesta da bi dobio određenu kategorizaciju, zahtjev će proslijediti Gradskom poglavarstvu. Poglavarstvo potom donosi konačnu odluku o tomu koliki će se broj parkirnih mjesta dati u zakup i po kojoj cijeni, zaključila je Dadić.