Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Trn u oku pobjednik prvog kvalifikacijskog koncerta

Autor: Irena Jurjević

02.02.2009. 23:00
Trn u oku pobjednik prvog kvalifikacijskog koncerta

Foto: Filip BRALA



Pobjednik prvog kvalifikacijskog koncerta zadarske gitarijade održanog ove subote u kinu “Pobjeda” je sastav Trn u oku koji si je na taj način osigurao nastup na finalnoj večeri u kolovozu ove godine.
 Drugo mjesto pripalo je Tehničkoj grešci, a treće mjesto bendu zanimljiva naziva O.S.H.B.P.A.M.T.N.N.P.Z.R. Trn u oku zadobio je tako najviše povjerenja publike, budući da je princip gitarijade “Jeza irokeza” da posjetitelji putem kupljenih ulaznica glasuju za omiljene bendove.
Ovo je druga godine gitarijade “Jeza irokeza” u organizaciji udruge Šigureca. Prva se održavala prošle godine u klubu studenata Bože Lerotića i kroz nju je prodefiliralo 27 zadarskih bendova među kojima je pobjedu odnio Mr. Scorn.
 Ovogodišnja gitarijada podijeljena je, kao što je poznato, na četiri kvalifikacijska koncerta, koji se održavaju svake zadnje subote u mjesecu. Riječ je o projektu koji podupire sve mlade zadarske bendove, jer zamišljena koncepcija dozvoljava da se prijave svi, svirali obrade ili pak svoje uratke. Koncerti su podijeljeni po žanrovima, pa sada nakon održanog punk koncerta slijedi rock gitarijada. U sklopu zadnja dva koncerta predstaviti će se metalci, te drugi žanrovi.
 Drugi kvalifikacijski koncert održati će se 28. veljače u kinu ‘Pobjeda a nositi će naziv ‘Rocky 09’. Radi se koncertu namijenjenom zadarskim rock bendovima, a udruga Šigureca ih ovim putem poziva da se do nedjelje 15. veljače prijave putem njihovog Myspace profila (www.myspace.com/udrugasigureca) ili u caffe baru “Kantun” kod Stomorice.