Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Bog je milostiv svima koji ga iskreno traže

Autor: Marija Ćurko

02.02.2010. 23:00
Bog je milostiv svima koji ga iskreno traže

Foto: Filip BRALA



Na blagdan Prikazanja Gospodinova, Svijećnicu, misno slavlje sinoć u crkvi Sv. Šime u Zadru predvodio je mons. Milivoj Bolobanić, privremeni upravitelj Zadarske nadbiskupije. U svetoj misi koja je započela blagoslovom svijeća i ophodom oko crkve, uz brojne vjernike, na poseban način sudjelovali su svećenici, redovnici i redovnice Zadarske nadbiskupije. Crkva je jučer također proslavila i Dan posvećenog života.
Mons. Bolobanić je u uvodnim riječima podsjetio na značenje blagdana Svijećnice, kad su Djevica Marija i Josip prikazali Dijete Isusa u hramu, a na ruke ga je primio starac Šimun, pravedan i bogobojazan.
– Tako i mi potaknuti Duhom Svetim pođimo u Dom Gospodnji ususret Kristu, naći ćemo ga i prepoznati u lomljenju kruha čekajući njegov slavni dolazak, kazao je mons. Milivoj Bolobanić uputivši na kreposti Djevice Marije koja je pratila Isusa ne samo u radosti, nego i na putu njegove muke.
– Tako smo i mi pozvani stavljati svoj život u Božje ruke, kako onda kad smo radosni tako i onda kad smo pritisnuti bolima. Pozvani smo bezrezervno se predati Božjoj ljubavi, poručio je mons. Bolobanić. Također je u svojoj propovijedi predstavio poruke Dana posvećenog života koji, između ostalog, uključuje bezrezervni odgovor na Božji poziv. Predvoditelj svete mise je pozvao na spremnost kako bi mogli dočekati Krista koji nam dolazi ususret po braći i sestrama i onima s kojima se susrećemo. Istaknuta je i važnost života u Božjoj volji, jer ćemo po tome biti dionici nebeske radosti.
– Bog je milostiv svima onima koji ga iskreno traže, naveo je mons. Milivoj Bolobanić.