Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Veljača u znaku karnevala

Autor: Boris Kupčak

02.02.2010. 23:00
Veljača u znaku karnevala

Foto: Adam VIDAS



Nakon jednog mjeseca pauze, jučer je održan tradicionalni “Doručak u Arsenalu”, na kojemu su Nives Rogoznica, suradnica za odnose s javnošću i Anamarija Portada, voditeljica programa, najavile bogati program za najkraći mjesec u godini. Najvažnija događanja su svakako festival stand up komedije “Panč” i koncert Urbana, no tu su i večer francuske šansone, modna revija, natjecanje u break danceu i karnevalski dani za najmlađe i one malo starije.
– Prvi put u Zadru imamo Festival stand-up komedije pod nazivom “Panč” i on ide od 4. do 6. veljače. Program započinje svakog dana u 20.30, a u petak i subotu organiziramo i afterparty. Tako će nam u petak nastupiti Bobo i Madrfejkerski koje nazivaju glazbenim stand-up komičarima, što je bilo primjereno, a u subotu će glazbu puštati DJ Nesho, kazala je Rogoznica te dodala kako će u nastavku mjeseca za Zadrane biti organiziran i karneval za velike i za male.
– Za male će od 10. do 13. biti organiziran karnevalić u suradnji s Radijom 057, a vezano uz to u nedjelju 14. imamo i ples pod maskama gdje će nastupiti i mladi iz osnovnih škola Zadarske županije. Središnji događaj je karneval za velike 13. veljače u subotu, a nastupit će grupe “Zadrani” i “Galeb”, a od posjetitelja očekujemo masku i dobro raspoloženje, kazala je Rogoznica i dodala kako je ulaz za te događaje besplatan.
– Za Valentinovo smo priredili romantičnu i bogatu večeru s mesnim, ribljim i vegetarijanskim menijem, a o tome ćemo dati više informacija kako se datum bude približavao. Uz to imamo i večer francuske šansone, koju smo odgodili u siječnju, a nastupit će šansonijerski i bračni par Duo family, a uz njih je orgariziran i cijeli kabaretski program sa slikarom koji će portretirati goste, dakle imat ćemo pravi cabaret s Montmartra, najavila je Rogoznica.
– Sam kraj mjeseca rezerviran je za koncert Urban&4 koji će u Arsenalu promovirati novi album “Hello”, kazala je Rogoznica te najavila reviju Elle Dušević pod nazivom kiNki, kao i natjecanje u break danceu Priprema, poskok, tresi.
Neće nedostajati ni izložbi, tako do 17. ostaje humanitarna izložba Filipa Brale pod nazivom “Lice, ruke, plamen”, a tijekom veljače bit će postavljene i tri nove.
– Prva je izložba “Sve o mojoj majci” Tonke Alujević, a zajedno s mozaicima prikazat će se i dokumentarni film o najmanjem registriranom brodu na svjetu “Poloriha”. Zatim će biti postavljena izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata 2009., a 19. je otvorenje humanitarna izložbe “Krešo Ćosić” koju organizira Udruga za osobe oštećenog sluha Zadarske županije. Prošle godine bila je organizirana izložba “Razglednice Zadra”, a ovoga puta tu će biti fotografije Kreše Ćosića u dresu Zadra i također će biti prodajna, kazala je Rogoznica te dodala kako je prihod namijenjen potrebama udruge.