Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Čekaonica u kojoj nitko ne čeka

02.02.2011. 23:00
Čekaonica u kojoj nitko ne čeka


Umirovljenik Dragić pita se zašto u Zadru, gradu kulture, turizma, gospodarstva, prometa i veza, poznatom po autobusnom kolodvoru, jednom od najljepših u Hrvatskoj, noću ne rade šalteri, odnosno zašto je zatvorena čekaonica kad autobusi prometuju cijelu noć


Savarski kroničar  i pomorac u mirovini Miro  Dragić proputovavši cijeli svijet i to u više navrata, jedno  od najvećih razočaranja  doživio je u svom gradu u  Zadru.
Naime, kako kaže barba  Miro, čitava priča započinje  već na njegovoj na Dugom  otoku. Pokušavši telefonom  dobiti informacije o polasku  autobusa iz Zadra prema Trstu u noćnim satima pored  najbolje volje i upornosti nije  u tome uspio. Telefoni informacija su uvijek bili zauzeti, bez obzira što se broj  informacija zadarskog Autobusnog kolodvora “navodno”  zbog pristupačnije i kvalitetnije linije promijenio i prešao  na liniju koja započinje s brojevima 060, a slijedi 305 305.
Kako je Miro zvao Autobusni kolodvor iz mjesta  Savra daleko od autobusnog  središta te uvidio da nema  “vajde”, jer se nitko od službenika ne javlja, prisiljen je bio  nazvati susjedu u Zadru. Ona  je osobno otišla na kolodvor  kako bi se na mjestu događaja  raspitala o voznom redu autobusa prema Trstu.
Međutim, kada je Miro u  23 i 15 sati stigao na zadarsku  Autobusnu stanicu doživio je i  drugo razočaranje. Nastojao  je da uz topli napitak autobuse koji polaze u 24.30 sati  i u 1 sat pričeka u baru na koji  je naišao usput. Nažalost, uskoro se bar zatvorio pa se  Miro premjestio u autobusnu  čekaonicu koja je bila u potpunom mraku i bez grijanja.  Nedugo nakon što se Miro  smjestio u prostorije mračne i  prohladne čekaonice stigao je  zaštitar i onako osorno istjerao ga iz prostorije autobusne čekaonice, izjavivši  da je njemu naređeno da  noću nitko ne smije imati  pristup autobusnoj čekaonici.
Ovaj iskusni savarski pomorac pita se zašto u Zadru,  gradu kulture, turizma, gospodarstva, prometa i veza,  poznatom po autobusnom kolodvoru, jednom od najljepših  u Hrvatskoj, noću ne rade  šalteri, odnosno zašto je zatvorena čekaonica kad autobusi prometuju cijelu noć?!