Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Isplata dugova do kraja veljače

02.02.2011. 23:00
Isplata dugova do kraja veljače


Zaposlenici i njihov sindikalni povjerenik Branko Kokić dogovorili su s direktorom Kemoplasta Marjanom Piskarom da im do kraja veljače isplati sve plaće i dugovanja s kamatom, kao i da pokrene proizvodnju, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH


Nekadašnji zaposlenici Kemoplasta, sindikalni  predstavnici radnika te direktor Kemoplasta sastali su se  jučer u Domu sindikata u Zadru te su dogovorili novi rok za  isplatu svih plaća i dugovanja,  koje bi trebale biti isplaćene  do kraja veljače.
 – Zaposlenici i njihov sindikalni povjerenik Branko Kokić dogovorili su s direktorom  Kemoplasta Marjanom Piskarom da im do kraja veljače  isplati sve plaće i dugovanja s  kamatom, kao i da pokrene  proizvodnju, rekao je Vedran  Uranija, pravni zastupnik SSSH, koji je također sudjelovao  na sastanku. Objasnio je da su  radnici sazvali sastanak s direktorom jer im nisu bile isplaćene plaće i dugovanja, a  koje su prema dogovoru trebale biti isplaćene do 31. siječnja.                     
 – Od Božića do danas radnicima su isplaćene tri  plaće, jedna u prosincu i dvije  u siječnju. No tvrtka još uvijek zaposlenicima duguje dvije plaće, kao i otpremnine za  dvadesetak nekadašnjih zaposlenika te kamate zbog  kašnjenja što iznosi oko milijuna kuna. Budući da nije  isplaćen cijeli dug već samo  tri plaće, dogovorili smo sastanak s direktorom na kojem  je objasnio radnicima da traži  sredstva za dokapitalizaciju  tvrtke, čime bi se isplatila i  sva dugovanja, rekao je Uranija.
Branko Kokić, sindikalni  povjerenik radnika Kemoplasta, rekao je da su zaposlenici  zadovoljni jer su im opet dana  neka jamstva i novi rokovi za  isplatu zaostalih dugovanja.  Kazao je da razumiju situaciju  u državi i probleme na koje  nailazi njihov direktor.
 – Najvažnije je da se pokrenula proizvodnja i da radnici opet rade. Ima čak i naznaka da bi po potrebi na posao  zvali i nekadašnje zaposlenike  ako se oni žele odazvati, optimističan je Kokić, a njegov  optimizam dijeli i Uranija.