Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

KK Zadar se ne vraća u Jazine

02.02.2011. 23:00
KK Zadar se ne vraća u Jazine


Unatoč lošoj  sportskoj i financijskoj situaciji, Košarkaški klub Zadar neće se vratiti u Jazine.  Iako u upravi kluba priznaju  da se to spominjalo u  određenim kontekstima,  već na ovotjednom sastanku  uprava je odbacila ideju o  povratku u hram zadarske  košarke.
– Netko je tu ideju spomenuo u kontekstu aktualnog preoblikovanja kluba i  nastojanja za što racionalnijim poslovanjem.  Međutim, ta se ideja nije  prihvatila. Procijenili smo  da povratkom u Jazine ne bi  ništa profitirali te smo se  okrenuli drugim načinima  kroz koje ćemo konsolidirati klub, rekao nam je  predsjednik KK Zadra Edvin Šimunov.
Zadarski gradonačelnik  Zvonimir Vrančić dodaje  da ideja nije bila na financijskom tragu, nego više  zbog sportskog efekta.
– Ideja pojedinaca bila je  u tome da odigramo nekoliko utakmica, ne zbog  smanjenja troškova, nego  zbog atmosfere i ambijenta.  Mi u gradskoj upravi, a s tim  su se složili i u upravi kluba,  odbacujemo takvu ideju.  Mislimo da su se navijači  navikli na Višnjik, a takav  oblik hvatanja za slamku  nema smisla, rekao je zadarski gradonačelnik  Vrančić.
– Povratak u Jazine navodno je garniran činjenicom da Grada Zadar donira  KK Zadar s 6 milijuna kuna  od čega polovica ide samo  na plaćanje troškova korištenja Dvorane Krešimira  Ćosića.
– Moram i ovaj put ponoviti ono što sam rekao  kada smo donosili gradski  proračun. Grad Zadar donira KK Zadar s 5 milijuna  kuna godišnje. Uz to, dodatno plaća ŠRC Višnjiku 2  milijuna kuna za pokrivanje  troškova korištenja dvorane, bio je jasan gradonačelnik Zvonimir Vrančić.