Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

SDP-ovi gradski vijećnici primaju građane

02.02.2011. 23:00
SDP-ovi gradski vijećnici primaju građane


Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Zadra jednom mjesečno primat će građane na razgovor u prostorijama stranke na Trgu Pet bunara, izvijestili su iz Kluba vijećnika SDP-a.
Prvi u nizu razgovora s građanima zakazan je za danas između 17 i 20 sati, a SDP-ovci pozivaju „sve zainteresirane koji imaju prijedloge, ideje, probleme i inicijative”.
– Građani znaju da u prostorije stranke mogu doći svakog radnog dana od 8 do 15 sati, a na ovaj način želimo građanima omogućiti da razgovaraju izravno s vijećnicima u Gradskom vijeću i iznesu svoja pitanja, inicijative i probleme. Pitanja građana postavit ćemo na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća ili ćemo odgovor zatražiti od nadležnih službi pisanim putem i građani će dobiti odgovore u roku od 14 dana, kazala je Sabina Glasovac, predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću dodajući ako će termin za razgovor s gradskim vijećnicima biti u poslijepodnevnim satima kako bi odgovarao i onim građanima i građankama koji su spriječeni doći u jutarnjem terminu.
Inače, saborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović jedina je od zadarskih saborskih zastupnika koja redovito građane prima na razgovor. Od vijećnika stranka zastupljenih u Gradskom vijeću, jedino vijećnici HNS-a, pa i s govornice Gradskog vijeća, pozivaju građane da im se u uredovne sate jave na telefon stranke ili dođu u stranačke prostorije, dok od vijećnika stranaka vladajuće koalicije do sada nisu stigli takvi pozivi građanima, ako ni iz HSLS-a koji je mjesto u vladajućoj koaliciji zamijenio opozicijskim.