Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Svaka utakmica od sada kvalifikacijska

02.02.2011. 23:00
Svaka utakmica  od sada kvalifikacijska


Igrači Dubrovnika u domaćim utakmicama daju sve od sebe te im je vrlo teško uzeti bodove u njihovoj dvorani – upozorava Škifić


Sa 28 poena Jure  Škifić je bio junak pobjede  nad Trogirom te se nada da će  svoj povratak u dobru formu  potvrditi i u Dubrovniku gdje  Puntamičane put navodi ovu  subotu u sklopu 14. kola A-1  lige. Do prije dvije godine  Škifić je i sam bio stanovnik  grada Sv. Vlahe te je daleko  najbolji poznavatelj stanja u  tom klubu gdje i danas igraju  većinom za njega poznata  lica.
– Dubrovnik mi djeluje bolji  nego prošlih sezona. Pogotovo se to može reći za vanjske pozicije koje su pojačali s  mladim reprezentativcem Hrvatske Nikolom Došenom.  Skupa s Mislavom Perićem,  Došen čini opasan i ubojit  tandem. Pod košem su tu  standardna imena poput Vraneša, Lučića, Karača te smo  svjesni da nas očekuje teška  utakmica u dvorani gdje oni  rijetko gube.
Izgubili su Dubrovčani  dvaput ove sezone u svojoj  dvorani. Još tamo na početku  od Splita pa od Alkara.
– Jak im je taj domaći teren.  Nije to zbog neke atmosfere,  jer nema nekog pritiska s  tribina. Ipak Dubrovčanima  košarka nije toliko zanimljiva  kao vaterpolo, ali igrači Dubrovnika u domaćim utakmicama daju sve od sebe te  im je vrlo teško uzeti bodove  u njihovoj dvorani. Pogotovo  u situaciji kad imaju realne  izglede za plasman u Ligu za  prvaka.
Imaju i Zadrani lijepe izglede za Ligu za prvaka. U  tom kontekstu, uspjeh u Dubrovniku bi “zelenima” širom  odškrinuo ta vrata.
– Svjesni smo situacije da  nam je svaka utakmica od  sada pa do kraja kao kvalifikacijska. Bilo bi odlično  odmah u Dubrovniku pobijediti. Svaka pobjeda nam je  od iznimne važnosti, neovisno hoćemo li u Ligu za prvaka  ili Ligu za ostanak. Nadam se  kao i svi suigrači da ćemo  uspjeti u preostalih pet kola  pronaći mirnoću i kvalitetu  da uzmemo dvije do tri pobjede koje bi nam trebale biti  dovoljne za plasman u Ligu  za prvaka. To bi nam bila  prava nagrada za sve dobre  igre ove sezone, a riješili  bismo se i tereta borbe za  ostanak.
Protiv Trogira ste sa 28  poena najavili povratak u  onu formu s početka sezone.
– Konačno sam odigrao kako treba. Protiv Trogira sam  osjećao da mi ide i to me je  napunilo dodatnim samopouzdanjem. Još tamo od  gostovanja kod Zaboka u prvom dijelu kad sam se ozlijedio nisam uspio dostići razinu iz prvih utakmica. Nadam se da je sve to loše sada  iza mene – zaključio je Škifić.