Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Teška ozljeda Marije Vrsaljko

02.02.2011. 23:00
Teška ozljeda Marije  Vrsaljko


Zadarska košarkašica Marija Vrsaljko, najbolja igračica hrvatskog prvaka  Gospića, u srijedu je u Zagrebu  operirala lijevo koljeno, prenosi kosarka.hr. Naime, na  utakmici IWBL lige u Beogradu, protiv ekipe Radivoja  Koraća, početkom druge četvrtine došlo je do puknuća prednjeg križnog ligamenta lijevog  koljena i ozljede meniskusa,  zbog čega je za Mariju ova  sezona završena. Operacija je  prošla u redu i sada joj predstoji dugi oporavak, koji će kao  i onaj prvi, kada je stradalo  desno koljeno, naravno ako ne  iskrsnu dodatne komplikacije,  ovisiti najviše o njoj samoj.
Plaisted u Žalgirisu
Prošlosezonski  igrač Zadra, Amerikanac  Trent Plasited, napustio je redove Cedevite te napravio korak naprijed u svojoj karijeri.  Sezonu će nastaviti u litavskom Žalgirisu, koji je trenutačno na dnu skupine H Eurolige, s omjerom 0-3, u konkurenciji Fenerbahcea, Olympiacosa i Valencije. Plaisted je  bio nezadovoljan statusom u  momčadi Ace Petrovića, gdje  je u NLB ligi, za manje od 15  minuta, u prosjeku postizao  5,2 poena, uz 3,7 skokova. U  Eurokupu je imao nešto bolje  brojke (20min, 9,1p, 3,9sk), ali  je uvijek bio u sjeni svog sunarodnjaka Corsleya Edwardsa. Kao moguća zamjena za  Plaisteda, najčešće se spominje povratak Andrije Žižića,  koji se nije najbolje snašao u  francuskom Asvelu.
Na All-Starsu po tri  Zadrana na Sjeveru i Jugu
Objavljena su imena sudionika 18. Hrvatskog  All-Stars susreta, koji će se 12.  veljače održati u Metkoviću.
Za sastav Juga nastupit će  tri igrača Zadra, Ive Ivanov,  Brandon Brown i Marko  Car, te dva igrača Borik Puntamike, Ivan Mikulić i Jure  Škifić, dok ostatak momčadi  čine Toni Katić, Josip Sobin  (Split), Ivica Radić (Alkar),  Hrvoje Puljko, Matija Poščić  (Kvarner), Mislav Perić, Nikola Došen (Dubrovnik) i  Luka Žitko (Trogir). Treneri  su Tihomir Bujan i Mladen  Vušković.
Za sjever, kojeg će voditi,  Aleksandar Petrović i Dragutin  Črnjević, igrat će Cedevitini  Draper i Rudež, Zagrebovi  Žorić, Kasun, Simon i Renfroe,  Cibonini Bogdanović, Zubčić,  Giriček i Radošević, zatim Peklarić iz Zaboka, Petković iz  Svjetlosti, Šarić iz Dubrave i  Krolo iz Darde.