Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U finalu Neon Green

02.02.2011. 23:00
U finalu Neon Green


Neon Green su svojim nastupom već sada iskazali svoj potencijal i slobodno se može reći da je zadarska punk scena ojačana za još jedan odličan bend, kazali su iz Udruge Šigureca


Pobjedu na prvom kvalifikacijskom koncertu zadarske  gitarijade nazvanom “Jeza  Irokeza” odnio je mladi band  Neon Green, melodični  punk-rock band, nastao u studenom 2009. godine. Uz vokal  Ivu Ušalj, poznatu kao natjecateljicu u showu Hrvatska  traži zvijezdu, članovi benda  su Ivan Galzina na bubnju,  Jurica Ušalj na bas gitari te  Josip Brković i Ante Mucić na  gitarama, a krajem veljače trebali bi izdati prvi demo. Iako  su po broju glasova  dijelili prvo mjesto s  bendom Crasso De  Odio, njihovi stariji  kolege plemenito su  im prepustili prvo  mjesto, čime su ih  lansirali u veliki finale koji će se  održati ovog ljeta.
– Neon Green su  svojim nastupom već  sada iskazali svoj potencijal i slobodno se  može reći da je zadarska punk scena ojačana za  još jedan odličan bend. Crasso  De Odio doslovno je razvalio  klub energičnim nastupom,  odsviravši pritom i četiri nove  pjesme. Još jedna “podjela bodova” dogodila se na drugom  mjestu, Black Orange Box i  Tehnička Greška također su  osvojili isti broj glasova. Tko  je kome prepustio prednost se  ne zna, dečkima je ionako  najbitnija svirka, a oba benda  su opravdala svoj status  odličnim nastupima. Također,  rošada članova benda u Tehničkoj Grešci pokazala se kao  pun pogodak, poručili su iz  udruge Šigureca te istaknuli  da je kratki nastup starih punk  lisaca Trn U Oku održan na  samom početku koncerta, pri  čemu su odsvirali svoje tri  nove pjesme pred malim brojem ljudi, što je vjerojatno i  bio razlog zbog čega su dobili  najmanje glasova.
Na kraju večeri nastupili su  specijalni gosti Brkovi iz Zagreba i napravili show. Brkovi  su definitivno postali miljenici  zadarske publike, a punk-folk  ludilo potrajalo je do sitnih  noćnih sati.