Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Veliko zanimanje za smještaj u zadarskim hotelima i privatnom smještaju

02.02.2011. 23:00
Veliko zanimanje za smještaj u zadarskim  hotelima i privatnom smještaju


Upoznavanje s novijim zadarskim turističkim atrakcijama, Morskim orguljama i Pozdrav Suncu, potaknulo je dodatno zanimanje za Zadar, a činjenica da je u našem gradu prije dvije godine gostovala vodeća irska sopranistica Celine Byrne, koja u svojoj domovini uživa status najveće zvijezde, kod mnogih je posjetitelja izazvala simpatije i oduševljenje


Turistička zajednice Grada Zadra predstavila je cjelokupnu turističku i kulturnu ponudu grada Zadra na najvažnijem irskom turističkom sajmu Holiday World Show u Dublinu, koji se  održao od 28. do 30. siječnja 2011. godine u organizaciji Udruženja irskih  putničkih agencija (Irish  Travel Agents Association).
S obzirom na izravni let  niskobudžetne zrakoplovne  kompanije Ryanair iz Dublina za Zadar i sve veće  važnosti ovog turističkog  tržišta za lokalnu turističko-ugostiteljsku privredu, Turistička zajednica  Grada Zadra nastupila je  na sajmu Holiday World  Show kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice. Pored TZG Zadra,  suizlagači na navedenom  sajmu bili su TZG Zagreba  i agencije Atlas, Katarina  Line i Kastavea.
Prvi dan sajma bio je  namijenjen posjetu stručne  publike, dok je sajam ostala  dva dana bio otvoren za  široku publiku. Zanimanje  za Zadar bilo je iznimno  visoko tijekom sva tri sajamska dana, posebno potaknuto činjenicom o postojanju izravne zračne linije iz Dublina, koja će se  ove godine održavati u vremenu od 30. ožujka do 29.  listopada. Dodatni poticaj  za još veći posjet zadarskom dijelu štanda bio je i  govor gospodina Michaela  O’Learyja, glavnog direktora Ryanaira – najuspješnije europske zrakoplovne kompanije, održan  dana 28. siječnja pred ispunjenim gledalištem upravo ispred štanda TZ Grada  Zadra.
Posjetitelji su iskazali veliko zanimanje za smještaj u  zadarskim hotelima i privatnom smještaju, kao i za  mogućnost izleta u okolici i  posjeta pet nacionalnih parkova u neposrednoj blizini  Zadra. Posebno  oduševljenje posjetitelja  izazvali su izloženi primjerci suvenira Muzeja antičkog stakla Zadar, kao i  muzeji te bogatstvo kulturno-povijesnih spomenika našeg grada koji su prezentirani i tijekom projekcija novog turističkog filma  „Otkrij Zadar”. Mnogi posjetitelji zadarskog štanda  na sajmu već su bili upoznati ljepotama Hrvatske i  našeg grada, a kao najbolja  promidžba pokazale su se  preporuke prijatelja i poznanika koji su već boravili u  Zadru i namjeravaju se vratiti s obzirom da im je  Zadar idealno odredište za  kraći „city break”. Upoznavanje s novijim zadarskim turističkim atrakcijama, Morskim orguljama i  Pozdrav Suncu, potaknulo  je dodatno zanimanje za  Zadar, a činjenica da je u  našem gradu prije dvije godine gostovala vodeća irska  sopranistica Celine Byrne,  koja u svojoj domovini  uživa status najveće zvijezde, kod mnogih je posjetitelja izazvala simpatije i  oduševljenje.  
Vjerujemo kako će uspješna prezentacija TZ  Grada Zadra na sajmu u  Dublinu svakako doprinijeti još većem broju irskih  turista u našem gradu i  županiji, koji su od gostoljubivog Dublina udaljeni svega dva sata leta, izvijestio je Stjepan Felber,  stručni suradnik za promidžbu i odnose s javnošću  TZ Grada Zadra.