Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HAK: Zimski uvjeti proglašeni u Dalmaciji

02.02.2012. 23:00
HAK: Zimski uvjeti proglašeni u Dalmaciji


Snijeg otežava promet u gotovo cijeloj zemlji. Zimski su uvjeti proglašeni u Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostali moraju imati zimsku opremu, javlja Hrvatski autoklub (HAK).
U Istri, na cijelom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Trenutno nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i sjevernom Jadranu i obrnuto. Zbog snježnog nevremena upozoravamo se vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće da odgode putovanje.
Zbog bure za sav su promet zatvorene:- autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica i Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene (D8).
Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D8), Paški most i državne ceste: D54 Maslenica-Zaton Obrovački i D25 Gospić-Karlobag.
Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.
U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali i Split-Lastovo. Na riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije. Uspostavljena je katamaranska linija s Visa i Korčule za Split, a u prekidu su katamaranske linije s Lastova i Hvara prema Splitu.