Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon što je s robije izašao “čist”, otac desetero djece odmah se počeo drogirati

02.02.2012. 23:00
Nakon što je s robije izašao “čist”, otac desetero djece odmah se počeo drogirati


Na optuženičkoj su se klupi jučer našli Mile Ivković, Šime Miočić zvani Pustolov i Nikola Palić Miš. On je priznao svoju ovisnost tvrdeći kako je sva nađena droga bila samo za njegove potrebe. Sva trojica su od lipnja prošle godine u pritvoru


Droga je zlo. Kad jednom uđeš, više ne možeš izaći. Počeo sam se opet drogirati odmah nakon što sam izašao iz zatvora u Glini gdje sam robijao pet godina. Iz zatvora sam izašao “čist”, a heroin sam uzimao na foliju i na nos, zbog toga mi je bila potrebna veća količina, a riječ je o dva do tri grama heroina dnevno. Kupio sam veću količinu jer mi je to bilo jeftinije nego da sam kupio na ulici. Na ulici jedan gram heroina košta 400 kuna, a ja sam cijelu količinu od oko 200 grama dobio povoljnije i to je bilo za mene. Ta količina bi mi potrajala oko dva mjeseca – pojašnjavao je jučer na zadarskom Županijskom sudu, 47-godišnji Nikola Palić zvani Miš, otac desetero djece u dobi od sedam do 22 godine.
Heroin bi, prema optužnici tužiteljstva koju u ovom slučaju zastupa tužitelj Goran Troskot, miješao s aditivima radi povećanja mase. Drogu bi onda vagao i prepakirao u manja pakovanja i prodavao u količinima od najmanje 50, pa do 100 grama.
Tako je, piše u optužnici, 22.lipnja prošle godine u Zagrebu Mili Ivkoviću i Šimi Miočiću prodao oko 100 grama heroina za 18 tisuća kuna. Policajci su mu još, 9.kolovoza lani u autu i u bratovoj kući pronašli 209,96 grama heroina i novac za kojeg je pojasnio kako mu je to dala sestra koja živi u Njemačkoj i stric jer mu posao kojim se bavio, a to je prodaja tekstila i galantarije na štandovima, nije dobro išao, pogotovo nakon što se vratio iz zatvora.
Prije iznošenja obrane, Palić se izjasnio kako se ne osjeća krivim te da drogu nije nikada prodavao.Još se požalio Sudskom vijeću kojim predsjeda Dijana Grancarić, kako ga muče zdrastvene tegobe jer ima PTSP, shizofreniju, začepljenje krvnih žila….
Uz njega kao trećeoptuženog u ovom slučaju, na optuženičkoj klupi su se našli i 26-godišnji Mile Ivković te 33-godišnji Šime Miočić, neobičnog nadimka – Pustolov. Palić je rekao kako Ivkovića ne poznaje, dok je Miočića upoznao u glinskoj kaznionici, ali da se nisu kasnije družili.
Ivkovića i Miočića pak, optužnica tereti da su 22. lipnja lani u Rovanjskoj na izlasku s autoceste kod Meslenice u golfu zadarskih registracija kojeg je vozio Ivković na podu ispod volana skrivali oko 100 grama heroina. Kako stoji u optužnici, heroin su namjeravali donijeti u Zadar prepakirati i pomiješati s laktozom. Kod Ivkovića su policajci pronašli i novac za kojeg optužba smatra da je od dilanja i još su mu u stanu u Zadru pronašli oko 100 grama heroina.
Povodom optužnice koja mu je na teretu, Ivković se izjasnio kako se djelomično osjeća krivim za drogu pronađenu u autu, dok je za onu u stanu rekao kako se ne osjeća krivim. Miočić je naglasio kako se ne osjeća krivim.
Za razliku od Palića, njih će dvojica svoje obrane iznijeti na kraju dokaznog postupka na što imaju zakonsko pravo.
Suđenje se nastavlja, a sva trojica su iza rešetaka zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja sredinom lipnja prošle godine.