Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Olivari: Ne žurim s povratkom, najvažniji je potpuni oporavak

02.02.2012. 23:00
Olivari: Ne žurim s povratkom, najvažniji je potpuni oporavak


Stvarno je malo vjerojatno da ću zaigrati. Teoretski bih se mogao vratiti za posljednje dvije do tri utakmice ako ćemo, kako svi priželjkujemo, ući u polufinale doigravanja, ali teško je očekivati da ću igrati


Šime Olivari prošli je tjedan u Zagrebu operirao zglob desne noge. Problem, koji ga je mučio još od početka sezone i zbog kojega odigrao tek nešto više od 52 minute u šest službenih nastupa, tako bi napokon trebao biti riješen. Naravno, nakon procesa rehabilitacije, koji će sigurno potrajati nekoliko mjeseci.
– Dobro sam, sve je prošlo u redu i dobro se oporavljam. Nije bilo nikakvih problema. Sada još hodam uz pomoć štaka i jedva čekam da ih se riješim i počnem rehabilitaciju. Još imam šavove u nozi od operacije i vjerojatno ću još nekoliko tjedana morati mirovati – kaže 21-godišnji krilni igrač Zadra.
Operaciju je izvršio dr.Ivan Bojanić u KBC Šalata.
– Liječnik je rekao da bi sada sve trebalo biti u redu. Zadovoljan je kako je sve prošlo. Ne znam točno koliko će trajati oporavak, ali otprilike nekih tri mjeseca. Sada radim samo lagane vježbe za razgibavanje, ali ništa konkretno. U ponedjeljak imam pregled pa ćemo vidjeti što dalje.
Kraj sezone
Olivari je propustio prvih šest utakmica sezone, nakon čega je povezao nekoliko nastupa, ali problem sa zglobom se nastavio vraćati.
– U subotu smo trebali igrati prvu utakmicu sezone protiv Križevaca, a meni je taj zglob natekao u srijedu, dakle nekoliko dana prije samog početka prvenstva. To me malo mučilo pa se povuklo, da bi se nakon dva do tri treninga oteklina ponovno vratila. Išao sam na snimanje, koje je pokazalo da ima tu svega u zglobu. Doktori u Zadru su mi tada rekli da pričekam kraj sezone, ali u dogovoru s trenerom sam ipak odlučio da to riješim što prije. Mislim da ne bi bilo ništa bolje da sam pričekao. Nadam se da će sada biti sve u redu i da više neću imati nikakvih smetnji.
Ova sezona je tako za Olivarija praktički završena.
– Stvarno je malo vjerojatno da ću zaigrati. Teoretski bi se mogao vratiti za posljednje dvije, tri utakmice ako ćemo, kako svi priželjkujemo, ući u polufinale doigravanja, ali teško je očekivati da ću igrati.
Savjeti prijatelja
Šimin prijatelj Toni Prostran prošao je svakojake vrste ozljeda pa je vjerojatno mogao pomoći kakvim savjetom.
– Pričao sam s njim i s Nikolom Blaževićem, koji ima sličnu ozljedu. On je, također, operirao zglob. U svakom slučaju, svi mi savjetuju da ne žurim s povratkom, jer ako se vratim prerano, opet riskiram nekakvu ozljedu. Najvažnije je to potpuno zaliječiti, da budem siguran da sam sto posto zdrav i onda se što bolje pripremiti za sljedeću sezonu – kaže Olivari, kojega ugovor s klubom veže još dvije godine.
Nažalost, momčad Zadra je tako ostala bez važne karike, ali je dobila jednog navijača više na tribinama.
– Naš cilj je biti među prva četiri u Ligi za prvaka i izboriti povratak u ABA ligu i svi vjerujemo da ćemo to ostvariti. Za sada je sve dobro. Nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati i još boljim igrama kada počne Liga za prvaka – za kraj će Šime.


 BATUR SLOMIO RUKU, STANKA MJESEC DANA




Kao da ove sezone već nisu imali dovoljno problema s ozljedama, Zadranima se dogodio novi peh. Naime, na utakmici protiv Darde prošle subote, Ivan Batur je slomio ruku, te će neko vrijeme biti izvan pogona. U klubu očekuju očekuju da će 20-godišnji šuter izbivati s terena oko mjesec dana, što znači da bi do početka Lige za prvaka ipak trebao biti spreman. Nažalost, ozljeda se Baturu dogodila baš u trenutku kada mu je, kao i cijeloj momčad, forma krenula uzlaznom putanjom. Mala sreća u nesreći je što je riječ o prijelomu kosti u desnoj šaci, a Batur je ljevak. U dosadašnjih 14 utakmica A-1 lige bio je na prosjeku od 5,4 poena za nešto manje od 14 minuta, a najbolju utakmicu sezone odigrao je u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića protiv Cibone, kada je zabio 13.