LIDRANO "Kutija nota" iz Škabrnje predložena za državnu smotru

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Županijski susret učenika osnovnih škola Lidrano 2015.  održan je jučer u Kazalištu lutaka Zadar i Osnovnoj školi Petra Preradovića, koja je ovogodišnja škola domaćin. Na ovogodišnjoj županijskoj  razini Smotre Lidrano sudjelovalo je 27 škola Zadarske županije, 118  učenika i 47 mentora.

Lidrano je otvorila Renata Vuksan, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Zadarske županije. Istaknula je kako je Zadarska županija osnivač osnovnih škola izvan grada Zadra, a na ovoj smotri sudjeluju  sve škole. 

U prigodnom programu koji je uslijedio nastupili su učenici i nastavnici Osnovne škole Petra Preradovića. 

Osnovnoškolci su se natjecali u četiri kategorije, dramsko-scenski  izričaj, skupni i pojedinačni, literarni izričaj te novinarski izričaj.

Po završetku natjecanja predloženi su radovi za državnu smotru.

U kategoriji literarni radovi, za državnu razinu predloženi su: „Škoj",  Donata Ricova, „Moj did plovi u zvizdanom kaiću", Paule Smolić,  „Kauč" Tonke Domijan, „Kadijenje" Eme Rogić i „Prosinačko čišćenje"  Estere Dundović.

Za dramsko-scenski izraz, pojedinačni scenski nastupi predloženi za  državnu razinu su „Škrtac„ (ulomak), monolog Luke Režana i „Prvi sudar" Leopoldaa Brzića.

U kategoriji skupni scenski nastupi su predloženi za državnu razinu  Nećko Svojeglavećko, dramsko-scenska igra učenika OŠ Poličnik i  Kišoviti dani, recital učenika OŠ Braće Radić iz Pridrage. Hoće li oni ići  na državnu smotru znat će se nakon održane županijske razine Smotre  LiDraNo u Šibeniku, kada će se moći izdvojiti jedinstveni prijedlozi za  državnu smotru za ove dvije županije.

U kategoriji novinarski izraz Samostalni novinarski radovi predloženi  za državnu razinu su „Tko pjeva, zlo ne misli", članak Petra Gulana,  „Gimnazije vs. strukovne škole", članak Mihaela Tomića, „Svjetlost  Uličnih svjetiljki", reportaža Petre Čulina i „Jedan dan s ocem na plivarici", reportaža Stipe Vitlova.

Školski listovi predloženi za državnu razinu su „Čehuljica", „Iz ličke  vrleti", „Fontana" i „Dite zadarsko". Prosudbeno povjerenstvo za novinarski izraz, u sastavu Ivica Nevešćanin, Toni Pajkin i Ante Kolanović  najboljom je radijskom emisijom  na županijskoj razini proglasilo emisiju „Kutija nota" OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje, koja je predložena  za državnu smotru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno