Kalmeta: Nova Vlada će podržati bibinjske razvojne projekte

Slika korisnika admin
Uzvanici u Bibinjama

Svečanom sjednicom u Domu na Trgu dr. Franje Tuđmana HDZ Bibinje je u utorak navečer obilježio 26. godišnjicu osnivanja. Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, izaslanik predsjednika stranke Tomislava Karamarka, pozdravio je okupljene i rekao kako mu je drago i ove godine biti na obljetnici osnutka HDZ-a Bibinje.

- Čestitam Bibinjcima, a posebno onima koji su ovdje prvi osnovali HDZ zajedno s prvim predsjednikom Brunom Bugarijom. Kada je u Bibinju osnovan HDZ i dana potpora Franji Tuđmanu znalo se da smo na pravom putu kada je u pitanju sloboda i državnost, jer Bibinjci imaju 'filing', rekao je Kalmeta dodajući kako će nova hrvatska Vlada zasigurno podržati bibinjske razvojne projekte.

Osvrt na prijašnju Vladu

Pritom je poručio kako se isplatilo boriti se i truditi kako bi se dobilo na izborima, kako bi se završila Gaženica, gospodarski i turistički projekati u Bibinju i Zadarskoj županiji, "jer sad u Vladi imamo naše ljude".

- Dosadašnja vlast bezveze lupeta o fašizamu, antifašizamu, partizanima, govore da će nam biti pakao. Dosta nam je podjela. Ako želimo napredak svom narodu i domovini potrebna je opća suglasnost oko temeljnih pitanja, trebamo hrvatsko zajedništvo, naglasio je Kalmeta, te nastavio:

- Vladi premijera Tihomira Oreškovića neće biti lako, naslijeđene su velike dubioze. Gore od ove SDP-ove vlast nikad nije bilo niti će više biti. Zadužila je Hrvatsku za više od 100 milijardi kuna, samo su kamate 12 milijardi kuna. Gdje je to uloženo, nigdje se ne vidi, osim da su nas doveli u dužničko ropstvo iz kojeg nas sada mora izvlačiti nova Vlada, zaključio je Kalmeta.

Nazočnima se obratio i zadarski župan Stipe Zrilić koji je između ostalog istaknuo kako bivša Vlada nije imala sluha za Zadarsku županiju te nije niti podržavala njihove projekte.

- Bibinje može biti uzor u Hrvatskoj. Bibinje se dokazalo u Domovinskom ratu, u Bibinjama se dva puta više rađa nego umire i u Bibinju HDZ uvijek nadmoćno pobjeđuje, kazao je županijski pročelnik Ivan Šimunić, predsjednik HDZ-a i Općinskog vijeća.

Bugarija: Novo kadroviranje u Općini

Prvi predsjednik HDZ-a, načelnik Bruno Bugarija, govorio je o projektima koji su napravljeni u općini najavivši pritom novi infrastrukturni, komunalni i socijalni zamah u Bibinjama.

- Zona Lonići je u završnoj fazi, pred uporabnom dozvolom. Završene su prometnice, otvorena su dva poslovna objekta a 10 investitora je aktivno. Bibinjci će tu raditi i živjeti, neće trebati odlaziti u potragu za poslom, kazao je Bugarija pošto se zahvalio prethodnom načelniku Ninu Šimuniću na trudu uloženom u izgradnju zone.

Govoreći o završnoj izgradnji novog raskrižja zvanog kod Markovića najavio je novu trasu i za 500 metara kraću dionicu ceste od groblja Sasavac do Babinduba na brzoj cesti.

- Bibinjci su razumni, plemeniti ljudi velikog srca koji će se žrtvovati i dati nam dio parcele za izgradnju sekudarnog, mjesnog cjevovoda kanalizacije, poručio je Bugarija te nastavio:

- Za pet godina imat ćemo pola milijuna noćenja za što trebamo novo kadroviranje u Općini, Turističkoj zajednici i drugdje. Neškolovani i nesposobni nemaju što tu raditi, naglasio je Bugarija nastavljajući najbrajati nove manje i veće projekte te socijalnu komponentu ovogodišnjeg općinskog projekta.

A prije gledanja povijesnog dokumentarnog filma o osnivanju HDZ-a u Bibinju prije 26 godina, svoje pjesme su recitirali bibinjski pjesnici Josip Bralić i Ante Sikirić Krivin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno