Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

VIDEO: Klapa Niko snimila novu pjesmu i glazbeni spot

03.02.2018. 11:22
VIDEO: Klapa Niko snimila novu pjesmu i glazbeni spot


Najnovija pjesma klape Niko ljubavna je balada nastala iz pera klapskog hitmejkera Ivice Badurine (autora glazbe klapskih himni Da te mogu pismom zvati i Vilo moja) i mladog i višestruko nagrađivanog splitskog tekstopisca Pjera Mirića. Naslov skladbe je "Svaki minut Božji", a progovara o sjeti za skoro izgubljenom ljubavi. Poseban pečat pjesmi dali su autor glazbenog aranžmana Leo Škaro i autor vokalnog aranžmana Vjekoslav Šuljić, inače član klape Niko. Solist Davor Pekota i ostali pjevači vjeruju da su pjesmu upečatljivog teksta i zarazne melodije nadahnuto i uvjerljivo interpretirali i da će pronaći svoj put do srca publike.
Kao prekrasna kulisa za spot poslužile su prepoznatljive zadarske lokacije – jedinstvene Morske orgulje i zadarski most, a snimljen je pod redateljskom palicom zadarskog redatelja Igora Goića, s kojim je klapa u više navrata uspješno surađivala. Glavna uloga u spotu povjerena je prelijepoj Terezi Kedžo koja je i sama uspješna klapska pjevačica.
Zadarska klapa Niko osnovana je prije sedam godina, a okuplja zadarske glazbenike bogatog iskustva stečenog kroz djelovanje u glazbenim sastavima i klapama. Postavu čine Davor Pekota, Hrvoje Rančić, Rikardo Perković, Vjekoslav Šuljić, Leon Bataljaku, Mladen Košta, Erik Pavin, Tomislav Košta i Marko Vidučić. Klapa Niko u svom djelovanju kombinira različite glazbene izričaje, a uz autorske pjesme dalmatinskog ugođaja, izvodi i svjetske standarde u višeglasnim aranžmanima.
Klapa uskoro privodi kraju rad na nosaču zvuka na kojem će se naći autorske pjesme koje redovito objavljuju već nekoliko godina.