Plaža Jadran dobiva novo sunčalište/igralište, tuševe, parkiralište i zelenilo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Komunalni odjel osigurao milijun kuna za uređenje gradskih plaža
Komunalni odjel prošle je godine uredio plažu Punta Bajlo, a nakon Marexa uredit će i plažu na Puntamici te u Diklu, gdje će sanirati štetu od nevremena i implementirati nove sadržaje
Radovi kod Marexa

Ovih dana započeli su radovi na uređenju godinama neugledne i zapuštene plaže Jadran uz kultni ugostiteljski objekt Marex.
Kako doznajemo u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, pripremne radnje u dijelu planiranja izrade idejnog projekta za uređenje te plaže odrađene su još koncem prošle godine. Pročelnik Robertino Dujela ističe kako je uz plažu Jadran istovremeno doneseno rješenje i za drugu lokaciju koja je u lošem stanju - plažu na predjelu Puntamika.

Uredit će i plažu na Puntamici

- Kad je riječ o uređenju plaže Marex, idejno rješenje podijelili smo u dva dijela sunčalište/igralište i parkiralište.
Sunčalište/igralište na sjeverozapadnom dijelu zamišljeno je kao dvojno parterno povezano s blago odignutim platformama za sunčanje uz koje se nalazi i prostor tuševa. Na jugoistočnom dijelu predviđeno je parkiralište, koje ćemo popločati betonskim pločama, uz maksimalno zadržavanje postojećeg zelenila, kaže Dujela podsjećajući kako je Komunalni odjel prošle godine uredio plažu na Punti Bajlo na oduševljenje svih žitelja Arbanasa, ali i ostalih građana i gostiju. Također ističe i kako su u prosincu započeli radovi na izradi nastavka šetnice od granice marine do rta na Puntamici.
- Sanirat ćemo taj dio obale, koji je često izložen udarima mora i to u cijelosti. Istovremeno ćemo dodatno urediti i oplemeniti plažu novim sadržajima sadnjom novog zelenila, ugradnjom tuševa, kabina za presvlačenje i ostalih sadržaja, kaže Dujela napominjući da će se UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša uključiti i u uređenje II. faze plaže na Kolovarama uz zgardu u kojoj je donedavno bio smješten Zavod za javno zdravstvo, tzv. stara poliklinika, kao i na dijelu Krešimirove obale u Diklu, koji je izrazito stradao tijekom zadnjeg olujnog nevremena.

Plažama više novca

- Nakon godinama uobičajenih 300.000 kuna za održavanje gradskih plaža, koje je podrazumijevalo isključivo dohranu, održavanje urednosti i čistoće, Komunalni odjel postavio je naglasak na detaljnije i konkretnije uređenje plaža pa je u proračunu za 2019. godinu za tu svrhu izdvojeno 600.000 kuna, dok je za tekuću 2020. godinu osiguran iznos od milijun kuna, istaknuo je pročelnik gradskog UO za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša.

NOVO RUHO PLAŽE

Uz blago odignute platformame za sunčanje postavit će tuševe, a parkiralište će popločati betonskim pločama, uz maksimalno zadržavanje postojećeg zelenila

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)