Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bujas: “Ova represija nije dobra i ona mora stati odmah”

03.02.2021. 08:45


Poduzetnicima i ugostiteljima je dosta zaključavanja, iščekivanja i nerada pa su za danas 3. veljače najavili akciju “Veliki krik poduzetnika” kojom žele podići svoj glas protiv, kako navode, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka hrvatske vlade i Nacionalnog kriznog stožera Civilne zaštite u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Bujas je u izolaciji, dva puta je bio na testiranju, pozitivan je na covid-19, no još čeka rezultat drugog testa. Kaže, supruga mu je od srijede pod temperaturom. Prosvjed će morati bez njega.
Prijavljeno je da će na prosvjedu biti 25 tisuća ljudi, ali Bujas ističe da ne zna koliko će točno ljudi doći. No, sve sudionike poziva na pridržavanje epidemioloških mjera i odgovornost.
– Poštujte distancu danas, svatko će dobiti priliku, očekujemo da će vidljivost cijele akcije čuti u Hrvatskoj i daleko šire. Da je naša Vlada od početka pozivala na osobnu odgovorna, sada bi imali drugačiju priču. No, u naše Vlade nikad nije bilo niti plana niti kvalitetnog razgovora s građanima. Tretira nas se kao malu djecu, nešto nam se zatvara pa nas se pecka. A ono što smo vidjeli prekjučer, kada je Klariću u teretanu uletjela furija od policije i kao najveći kriminalac je odvučen u postaju je doista žalosno. Nadam se da ne živim u takvoj Hrvatskoj nego u jednoj demokratskoj Hrvatskoj. Ova represija nije dobra i ona mora stati odmah, naglasio je Bujas u razgovoru za N1.