Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Danijel Krizman najbolji među barmenima

Autor: Irena Jurjević

02.03.2009. 23:00
Danijel Krizman najbolji među barmenima

Foto: Filip BRALA



Mladi Zadranin Danijel Krizman pobjednik je 15. regionalnog natjecanja barmena u organizaciji Hrvatske udruge barmena – Podsekcije Sjeverne i Srednje Dalmacije, održanog jučer u kavani Sv. Lovre na Narodnom trgu.
Drugo mjesto pripalo je Igoru Peričiću, a treće Anti Butiću koji je žiriju prezentirao koktel zanimljivog imena “Recesija”. Svi ostali sudionici, a bilo ih je četrnaest, za imena su odabrali strane nazive poput The King, Sunshine day ili Read dream. Od četrnaest natjecatelja dvije su bile djevojke, a jednoj od njih – Kristini Alić, pristigla je i nagrada. Također, priznanje za najbolju kreaciju uručeno je Roku Šangu, dok je nagradu za najbolji stručni rad dobio Tomislav Stančić. Priznanje za najmlađeg barmena otišlo je pak u ruke Dinu Vukiću, učeniku Hotelijersko-ugostiteljsko turističke škole.
Na natjecanju koje je inače kasnilo čak sat vremena, izrađivao se ‘before dinner’ aperitiv koktel, a u odabiru najboljih, žiri je jučer pazio na izgled, miris i okus pića, ali i izvedbu. No, spomenimo i to kako s ovog natjecanja na državno natjecanje odlazi pobjednik, ali i dobitnici drugog i trećeg mjesta, te autor najboljeg stručnog rada. Svi oni s državnog natjecanja imaju priliku otputovati u Njemačku na svjetsko prvenstvo. Prošlogodišnji pobjednik ovog regionalnog natjecanja bio je Andrija Sikirić koji je postigao izniman uspjeh i u daljnjim kvalifikacijama. Naime, nakon pobjede na državnom natjecanju, Sikirić je ostvario zapažen uspjeh i na svjetskom natjecanju gdje je podijelio treće i četvrto mjesto u finalu.