Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Meštrović: S Grgurovićem nismo razgovarali, niti ćemo!

Autor: Nives Rogoznica

02.03.2009. 23:00
Meštrović: S Grgurovićem nismo razgovarali, niti ćemo!

Foto: Filip BRALA



Razgovaramo s HDZ-om i HSLS-om. Važno nam je znati kakve tko ima planove za vođenje grada u uvjetima recesije, kaže Mladen Meštrović, predsjednik zadarskog HSP-a


Na 7. konvenciji Hrvatske stranke prava održanoj u Zagrebu u subotu, među predstavljenim kandidatima ove stranke za gradonačelnike i župane nisu se našli Rade Šakrica i Đani Bunja.
No, kako je za Zadarski list, potvrdio predsjednik zadarskog HSP-a Mladen Meštrović, to ne znači da je ovdašnji HSP odustao od najavljenog samostalnog izlaska na izbore, niti da su Škarica i Bunja svoje kandidature za gradonačelnika, odnosno župana, pretvorili u one za zamjenike.
– Naši kandidati su poznati i mi smo spremni na samostalan izlazak na izbore. Sljedećeg tjedna počinjemo s iznošenjem detaljnih programa razvitka grada Zadra, kazao je Mašterović.
Meštrović je dodao kako HSP razgovora sa strankama koje čine koaliciju na vlasti u Gradu Zadru.
– Razgovori traju, ali ništa nije dogovoreno, rekao je Meštrović koji je na pitanje je li u razgovore uključen i Dražen Grgurović bio odrješit:
– S nezavisnim kandidatom nismo razgovarali, niti ćemo. Razgovaramo s HDZ-om i HSLS-om. Važno nam je znati kakve tko ima planove za vođenje grada u uvjetima recesije. Mi smo, ponavljam, spremni izići samostalno, ali ukoliko bismo imali jamstvo da će naši partneri stati iza naših programa, da će prihvatiti i provesti, primjerice, inicijativu za oživljavanje Poluotoka, koju sada više stranaka svojata, a mi smo je predstavilii još prije godinu i pol dana, ili da će provesti naš program aktivne poticane stanogradnje, onda bismo potpisiali koalcijski sporazum. Naš je zahtjev da se u okviru aktivne poticane stanogradnje u Prostornom planu Grada Zadra utvrde lokacije za stanove, a ne da se politika poticane stanogradnje vodi od izbora do izbora, istaknuo je Meštrović.
N.ROGOZNICA
 — Slika
Naši kandidati su poznati i mi smo spremni na samostalan izlazak na izbore – Mladen Meštrović