Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prostran: Dat ćemo sve od sebe

Autor: Roman Morović

02.03.2009. 23:00
Prostran: Dat ćemo sve od sebe

Foto: Zvonko KUCELIN



Dolaskom Zmage Sagadina za kormilo Zadra mladi zadarski razigravač Toni Prostran postao je ravnopravan član momčadi. Iako su njegovi bivši treneri često znali govoriti kako će svi igrači dobiti priliku, pa ga potom ostaviti na klupi, slovenski stručnjak je, već po svom dolasku u Zadar, uvidjeo o kakvom se talentu i potencijalu za budućnost radi, te ga je već na prvoj utakmici protiv Unicsa gurnuo u vatru. Svaku utakmicu po desetak minuta i Prostran iz utakmice u utakmicu polako napreduje ali isto tako daje i značajan doprinos igri momčadi. Sasvim je sigurno da će i protiv Turk Telekoma njegova uloga u igri biti od velikog značaja, naročito kada na terenu ne bude prvi zadarski razigravač Rok Stipčević.
– Iznenađujuća pobjeda u Kazanu nam je otvorila vrata Final Eighta i sada smo u velikoj prilici večerašnjom pobjedom ostvariti plasman u Torino što bi bio zaista veliki uspjeh. Turk Telekom je jedna odlična, vrlo kvalitetna momčad ali ja vjerujem da ih možemo pobijediti. Sigurno je da to neće biti nimalo lako ali mi od prvog do zadnjeg moramo dati sve od sebe i uz potporu naših navijača siguran sam da Turk tu nema što tražiti. Sigurno je da će i oni biti napaljeni i da će dati sve od sebe jer još uvijek imaju šanse za prolaz dalje ali mislim da ćemo mi iskoristiti našu prednost domaćeg terena – kaže Prostran.
Prva utakmica ovih dvaju protivnika riješena je već u prvoj četvrtini koju su Turci dobili sa visokih 28-13. Kasnije su Zadrani dostigli tu prednost ali je nisu i prestigli, te su dva boda ostala u Ankari. Zadar je nakon toga poražen kod kuće od Benettona da bi potom upisao dvije velike pobjede protiv Unicsa, dok je Turk Telekom za sada ostao samo na toj jednoj pobjedi protiv Zadra.
– Loše smo otvorili tu utakmicu i onda smo ih morali cijelo vrijeme stizati. Na kraju, kada smo ih dostigli, napravili smo nekoliko glupih pogrešaka i to je presudilo pobjednika. Ipak, ovo je sasvim jedna druga utakmica i mislim da nećemo ponoviti greške iz Ankare.
Zadrani znaju što im je činiti ako večeras žele pobijediti i tako osigurati plasman na Final Eight u Torino.
– Moramo od prve minute krenuti agresivno i koncentriranou obrani i napadu, a ne primjerice početi igrati tek u drugoj četvrtini kao što nam se nekoliko puta ove sezone dogodilo. Ne smijemo primiti 28-30 koševa u prvoj četvrtini pa da kasnije moramo dostizati tu razliku. Moramo od početka nametnuti svoj ritam i nadam se da ćemo to večeras i uspjeti. Od prve sekunde utakmice moramo ući sa 120 posto i pokazati protivniku da u Dvorani Krešimira Ćosića nema što tražiti – zaključio je Prostran.