Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Topla i intimna ljubavna priča Natali Dizdar

Autor: Dea Demić

02.03.2009. 23:00
Topla i intimna ljubavna priča Natali Dizdar

Foto: Filip BRALA



Radi se o nježnom ljubavnom albumu na kojemu smo doista dugo radili i oko kojeg smo se svi veoma trudili. Zbog toga smo ga ovako dugo i čekali. Sada kada je sve gotovo, mogu reći da sam presretna i da ga jedva čekam podijeliti sa svojom publikom, najavljuje svoj drugi album Natali Dizdar
Nakon pune tri godine, razdoblja u kojemu je osim na promociji svog prvijenca “Natali Dizdar” aktivno radila na sebi te na glazbenoj sceni itekako stasala u cijenjenu vokalisticu snažnog i kvalitetnog glasa te specifičnog i prepoznatljiva stila – Natali Dizdar ovih će se dana svojoj publici konačno predstaviti s novitetom. Topao, urbani i organski zvuk, intimne tekstove s ljubavnom tematikom – donosi tako njen drugi studijski album “Pronađi put”, u izdanju matične agencije “Agapa”.
Iskusni suradnici
– Radi se o jednom nježnom ljubavnom albumu na kojemu smo doista dugo radili i oko kojeg smo se svi jako trudili. Zbog toga smo ga ovako dugo i čekali. Sada kada je sve gotovo, mogu reći da sam presretna i da ga jedva čekam podijeliti sa svojom publikom. Album je namijenjen svima koji vole slušati glazbu i koji će odvojiti vrijeme da ga poslušaju. Iako, moram priznati, kad snimamo pjesme ne razmišljamo o publici, već se svi trudimo dati najbolje od sebe – od autora, preko glazbenika, producenta i mene kao vokala. Svaka pjesma je promjena, teško mi je procjenjivati koliko velika. Nema tu neke posebne filozofije, naravno da taj vremenski odmak od prvog albuma postoji, a to se, sigurna sam, čuje i u zvuku. Izbjegavam izjavu da je ovaj album zreliji jer se tada sugerira da je bolji od prethodnog. Jednostavno je drukčiji, objašnjava Natali Dizdar čiji je producentski tim ostao isti – Gordana Bosak je njena menadžerica, a Gordan Muratović Coki, poznatiji kao Coco Mosquito, glazbeni producent.
Što se pak autora tiče, kao i na prvom albumu, na novom nosaču zvuka nalazi se pjesma Saše Ljiljka, nekadašnjeg člana skupine Yammat, te Petra Beluhana koji je ovaj put surađivao s gitaristom Vladimirom Mirčetom. Značajan prilog albumu dali su i pjevačica Ivana Starčević, Marta Muždalo, kao i autori Darko Rundek, Dino Šaran te Sandro Bastiančić.
Trud se isplati
– Album smo aktivno radili gotovo dvije godine. Naime, puno je vremena prošlo dok nismo sakupili sav materijal, a neke pjesme su se i naknadno dogodile. Atmosfera je bila vrlo opuštena, mislim da je to jako važno da bi se nešto dobro napravilo. Bio je to doista savršen spoj ljudi, energija i situacija. Naravno da smo imali i lošijih trenutaka, ali to bi trajalo vrlo kratko i onda bismo obično napravili pauzu dok nam opet ne bude dobro. Kao i u životu, uostalom. U međuvremenu smo svirali, radili planove za budućnost, smišljali strategiju, skupljali pjesme. U svakom slučaju, vrijeme je bilo ispunjeno, prisjeća se ambiciozna pjevačica čiji je prethodni album s hitovima “Naučila sam trik” i “Ne daj” osvojio publiku i kritiku te dosegao srebrnu nakladu.
– Kad se predano radi uvijek je prisutan pritisak, ali ne od drugih ljudi, već od sebe samog. Jako mi je bitno, kao uostalom i mom timu, da je to što radimo dobro prvenstveno nama. Svi dajemo najbolje od sebe, i istina, to ponekad zna biti jako teško. Naravno, prvi album nam je postavio visoke ciljeve, ali imali smo ih i prije nego što je prva pjesma izašla. Meni je to super, to je najvažniji razlog zbog kojega se glazbom uopće bavim. Ono čemu se nadam jest da će album dobiti mjesto koje zaslužuje i da će se ljudima svidjeti, mislim da više od toga i ne mogu tražiti, kaže Dizdar koja je tijekom svojih “estradnih godina”, od vremena kada je bila natjecateljica showa “StorySuperNova” pa sve do danas, naučila štošta.
– Treba se jako truditi oko stvari do kojih ti je stalo, treba sigurnije izražavati neke svoje stavove, biti profesionalac kad to treba, ne uvijek. Idem po principu “uči se dok si živ” i općenito više uživam u svemu vezano uz karijeru nego prije. Navikla sam se na promjene i više nisam u otporu kao što je to bilo na samom početku, zaključuje simpatična pjevačica.