Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Župan:Opet ću pucati jedanaesterac

Autor: Drago Bajković

02.03.2009. 23:00
Župan:Opet ću pucati jedanaesterac

Foto: Vedran SITNICA



Prvi put u svojoj karijeri nisam iskoristio najstrožu kaznu. Naravno da mi je žao zbog toga, ne mogu ni iskazati koliko, ali ako mi trener i sljedeći put ukaže povjerenje neću dvojiti niti trenutka. Opet bih pucao s jedanaest metara, kazao je Župan


Igrala se 80. minuta utakmice na Kantridi kada su Pamić i Cerić zajedničkim snagama u šesnaestercu Rijeke srušili Jozinovića. Sudac Batinić iz Osijeka nije dvojio ni trenutka, pokazao je i drugi put na bijelu točku u korist momčadi sa Stanova. Idealna situacija u idealnom trenutku. Rezultat na semaforu pokazivao je 1:1 i sve je ukazivalo na to da će Zadrani zgoditkom s kreča doći do vodstva i vrlo blizu osvajanju tri boda. Međutim, sreća je varljiva i jednostavno nije bila na strani Zadrana. Dragan Župan veznjak Zadra u 61. minuti susreta milimetarskom točnošću je s bijele točke svladao Radmana. I u 80. je uzeo loptu, postavio je na kreč i s kratkim zaletom ponovno gađao desnu stranu Radmanovih vratiju. Ovoga puta riječki vratar je pročitao stranu iJoš uvijek su Zadrani imali bod u džepu. Ali samo sljedeće dvije minute. Na proigravanje Križmana i nakon nove pogreške u obrani Ahmad Sharbini je u 82. minuti Riječane doveo u vodstvo što je ujedno bio i konačan rezultat dvoboja Rijeke i Zadra na Kantridi.
– Teška noć, jednostavno ju je trebalo preživjeti. Takav je nogomet, jednom ti nešto daruje, drugi put ti to uzme. Bili smo tako blizu pobjede, a na kraju smo ostali i bez ijednoga boda na Kantridi – kazivao je Dragan Župan kojeg bi da je pogodio i drugi put s bijele točke zasigurno proglasili junakom utakmice.
– Nitko nije više od mene želio pogoditi i taj drugi put s bijele točke. Odlučio sam se za stranu, ali Radman me pročitao i obranio moj udarac. Nekako sam se u tim trenucima tješio da i dalje imamo bod u svojim rukama. Međutim, sve se srušilo dvije minute kasnije kada je Sharbini pogodio. Šteta, velika šteta.
Zadar nije dobro krenuo u utakmicu, Riječani su stvarali stopostotne prigode kao na traci.
– Bili su puno bolji u tom početku utakmice, ali smo nekako uspjeli sačuvati našu mrežu. U drugom poluvremenu smo krenuli dobro, ali nas je ubrzo presjekao zgoditak Štroka, Nismo se ni tada predavali već smo nastavili u istom ritmu i to je vrlo brzo donijelo rezultat kada smo izjednačili s bijele točke. Nažalost događaji nakon toga nisu nam išli u prilog.
Županu je ovo prvi neiskorišteni jedanaesterac u nogometnoj karijeri i neće ga pokolebati ako i sljedeći put dobije prigodu pucati s bijele točke.
– Prvi put u svojoj karijeri nisam iskoristio najstrožu kaznu. Naravno da mi je žao zbog toga, ne mogu ni iskazati koliko, ali ako mi trener i sljedeći put ukaže povjerenje neću dvojiti niti trenutka. Opet bih pucao s jedanaest metara. Svjestan sam da se takve stvari događaju u životu i jednostavno ih moraš prežaliti u svojoj glavi.
Župan posebno žali za bodovima jer je Zadar eventualnom pobjedom mogao preskočiti Sesvećane na ljestvici.
– Croatia je poražena od Zagreba i da smo slučajno pobijedili u Rijeci preskočili bi ih na ljestvici. Moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se gostovanju u Varaždinu. Ako nastavimo ovako borbeno vjerujem da će nam Bog vratiti dobrim u sljedećim utakmicama, možda već protiv Varteksa. Nema mjesta za nikakav pesimizam, idemo se boriti i smatram da ćemo s ovim pristupom vrlo brzo s posljednjeg mjesta na ljestvici. Svaki bod nam znači jako puno i za svaki ćemo morati iskrvariti na zelenom travnjaku. Svjesni smo toga i nećemo se predavati niti trenutka – kazao je na kraju razgovora Župan.


 BATKOSKI: NAJVAŽNIJE DA NIŠTA NIJE PUKLO




Naum Batkoski je nakon jednog duela s Ahmadom Sharbinijem u 25. minuti pao nezgodno i lakat mu je iskočio. Brzo je transportiran u riječku boljnicu gdje je lakat vraćen u prvobitni položaj i imobiliziran. Jutro nakon nezgode Batkoski se osjećao dobro.
– Boli me, ali tablete protiv bolova ublažavaju bol – javio se na mobitel iz bolničkog kreveta Batkoski.
– Bio je to jedan od stotinu dvoboja koji se događaju tijekom utakmice. U tom duelu s Ahmadom Sharbinijem zarotirao sam se i pao na ispruženu ruku. Izgleda da je brzina pada bila kobna i lakat je iskočio u zglobu. Uvijek se dočekujem na ispruženi dlan kao u to dsliučaju, ali ovoga puta nije bilo dobro. Brzo su me prebacili u bolnicu gdje su mi pokušali “na živo” vratiti lakat u prvobitni položaj, ali nije išlo, previše je boljelo. Nakon toga su me uspavali i probudio sam se s longetom na ruci.
Na sreću ništa nije puklo, i Batkoski bi se vrlo brzo mogao vratiti na zeleni travnjak.
– Najvjerojatnije ću sutra (op.a. danas) iz bolnice. Nkaon 4-5 dana moram na pregled kako bi utvrdili jeli namještanje lakta bilo uspješno. Nadama se da će sve biti u redu i da ligamenti nisu stradali. Ako bude sve u redu, smatram da bi se vrlo brzo mogao zaigrati i pomoći svojim suigračima na terenu – optimističan je bio Batkoski.