Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Naše autohtono jelo je… sipa sa čičvardom!

02.03.2011. 23:00
Naše autohtono jelo je… sipa sa čičvardom!


Iz “Kužine bonkulovića” stiže najnoviji specijalitet – sipa sa čičvardom. Naime, nakon četrdeset odrađenih emisija “Kužina bonkulovića” na Radiju Zadar u prošloj godini izabran je recept koji nudi pravo autohtono jelo našeg podneblja.
Žiri sastavljen od samih stručnjaka: stručni učitelj kuharstva u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar Petar Pera, poznati zadarski kuhar Renato Kraljev, predstavnik Hrvatske obrtničke komore Stipe Knežević, vlasnik restorana Niko Erik Pavin, vlasnik konobe Skoblar Bruno Skoblar te Željko Bekafigo, odlučili su da je najbolje jelo ponudio Zadranin Željko Sutlović.
– U emisiji tražimo sugrađane da nam se jave i ponude tradicionalne namirnice i načine pripravljanja jela koja su zaboravljena. Prošle godine odradili smo četrdeset emisija i stručni žiri procijenio je kako naš sugrađanin Željko Sutlović ima pravo autohtono jelo koje bi se moglo ponuditi i u našim restoranima i konobama, rekao je voditelj emisije “Kužina bonkulovića” Gordan Kurtović.
Kako bi se osim u recept uvjerili i u okus stručnjaci su se sinoć sastali kod pobjednika i kušali specijalitet koji im je sam spremio. Žiri je bio i više nego zadovoljan, a nema sumnje da ćemo Sipu sa čičvardom uskoro imati priliku kušati i u zadarskim restoranima.