U Gradskoj knjižnici o ljepotama vrta

Slika korisnika admin
vrt_lenkic
Tomislav JERAK

Večeras će se u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice održati večer posvećena proljeću u našim vrtovima. Vrtne zanimljivosti pod zajedničkim nazivom "Proljeće u našem vrtu" zainteresiranim Zadranima će predavati čak pet inženjerki hortikulture iz zadarske tvrtke "Nasadi". Preko ovih tema građani će moći saznati da tvrtka "Nasadi" u svome velikom rasadniku "Cerodole" nudi obilje mediteranskoga bilja, desetine tisuća raznih sadnica, svega onoga što baš ovih pretproljetnih dana najviše potražujemo i što možemo tamo nabaviti. A sada najčešće potražujemo trajnice, sezonsko cvijeće, drveće, grmlje, travnjake i slične sezonske sadnice, a sve je to prilagođeno našemu podneblju, pa se može podizati i uzgajati u našim vrtovima i na okućnicama.

Nakon što direktor "Nasada" dipl. oec. Hrvoje Grdović održi uvodno predavanje, stručna izlaganja će imati sve odreda diplomirane inženjerke Zrinka Prusac, Jasminka Vukasović, Anita Valčić, Dora Maštrović-Pavičić i mr. Mirna Petricioli.

Prva će govoriti na temu mediteranskih trajnica, druga o ljetnome cvijeću, potom je na redu podizanje i njega travnjaka te ukrasnih grmova i živica i zadnja tema će biti stabla za okućnice. Naravno, slušatelji će imati priliku i postavljati pitanja predavačicama. Ova zanimljiva predavanja počinju večeras u 18 sati.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno