Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Večeras o ražanačkom portu

02.03.2011. 23:00
Večeras o ražanačkom portu


S obzirom na to da se već dosta odmaknulo s izradom potrebne projektno-tehničke dokumentacije glede uređenja ražanačkog mjesnog porta s pripadajućim obalnim pojasom, raspravljat će se, a potom i usvojiti odluka o najpovoljnijem ponuđaču za izradu još nedostatne dokumentacije za ovaj projekt koji je procijenjen na oko 35 milijuna kuna


U prostorijama Općinske vijećnice večeras će se na poziv predsjednika Općinskog vijeća Predraga Duševića održati prva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća.
Vijećnici će se očitovati o nizu važnih pitanja iz života i razvoja Ražanca. Budući da je isteklo četverogodišnje mandatno vrijeme dosadašnjim vijećima mjesnih odbora raspravljat će se o postupku provedbe i raspisivanja novih izbora, o čemu su u više navrata na proteklim sjednicama načelniku Dragutinu Miočiću pitanja postavljali oporbeni vijećnici i to u najviše slučajeva Ivan Roko Dušević iz Ljupča. Kako se radi o zahtjevnom poslu Vijeće će, poštujući zakonsku proceduru, donijeti odluku o imenovanju članova Općinskog izbornog povjerenstva te će odlučiti o visini naknade svim tijelima koja budu sudjelovala u ovom projektu.
S obzirom na to da se već dosta odmaknulo s izradom potrebne projektno-tehničke dokumentacije glede uređenja ražanačkog mjesnog porta s pripadajućim obalnim pojasom, raspravljat će se, a potom i usvojiti odluka o najpovoljnijem ponuđaču za izradu još nedostatne dokumentacije za ovaj projekt koji je procijenjen na oko 35 milijuna kuna koji će uz ostalo Ražancu donijeti preko 150 novih vezova. Kako se očekuje, usvojit će se odluka o uključivanju u projekt pod nazivom “Razvoj LEADER-ova pristupa u Zadarskoj županiji”.
Zasigurno će biti “vatreno” i na aktualnom satu na kojem će vijećnici po već uobičajenoj praksi željeti saznati nešto više što se učinilo od zadnje sjednice do sada po pitanju vodovodizacije još četiri preostala mjesta Radovina, Jovića, Jordana i Stojića, o projektu sanacije divljeg odlagališta Škulića glavica kod Ražanca, koji je trebao krenuti početkom ove godine, a još nije, što je s izgradnjom dječjeg vrtića i školske sportske dvorane u Ražancu…