Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Paravinji novi branitelj, suđenje već 22. ožujka

02.03.2012. 23:00
Paravinji novi branitelj, suđenje već 22. ožujka


Županijski sud u Šibeniku dodijelio je jučer Draganu Paravinji novog branitelja po službenoj dužnosti i to šibensku odvjetnicu Ankicu Giljanović. Odmah je određeno da suđenje počinje 22. ožujka te su zakazana i sljedeća tri ročišta koja će se održati 28. i 30. ožujka te 5. travnja.
Podsjetimo, suđenje Paravinji, kojega se optužnicom tereti za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić, trebalo je započeti prekjučer. No, ročište je prekinuto odmah u startu jer je Paravinja otkazao punomoć svom dotadašnjem branitelju po službenoj dužnosti Branku Baici optuživši ga da je šest mjeseci radio za tužiteljstvo, a ne u njegovu korist. Paravinja nema zakonskog prava da još jednom otkaže branitelja kojega mu je dodijelio sud, ali ukoliko do 22. ožujka odabere odvjetnika po vlastitom izboru može ponovno prolongirati početak suđenja jer će novi branitelj također morati dobiti tri tjedna vremena da se upozna s predmetom.
Na prvom ročištu, inače, odlučivat će se o tome hoće li suđenje biti otvoreno za javnost ili ne, a za svjedoke su pozvani Mile i Milka Bilić, roditelji nestale Antonije.