Ivo Gregov: Ured nije napravio nikakav propust

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Kako bi se danas na Gradskom vijeću trebao izglasavati Prijedlog odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u gradu Zadru,  prošli tjedan smo kontaktirali odvjetnika Marina Birkića, koji je prošle  godine tvrdio da je odluka koja je još uvijek na snazi donesena nezakonito jer nije prethodno pribavljena suglasnost PU zadarske. Objavili smo  prošli tjedan njegovu izjavu u kojoj proziva predstojnika Ureda državne  uprave koji je, po njemu, imao ovlasti da naloži predsjedniku Gradskog  vijeća da tu odluku ukine.

- Predstojniku Ureda državne uprave Zadarske županije tri sam puta  slao dopis, a on nije reagirao. On valjda misli da je Zakon o lokalnoj samoupravi neka vrsta motora ili bicikle, rekao je tada Birkić.

Predstojnik Ivo Gregov se jučer očitovao na tu izjavu rekavši kako, sukladno propisima, Ured nije napravio nikakav propust.

- Dana 15.9.2014. godine zaprimljen je zahtjev odvjetnika iz Zadra Maria Petanija za provođenjem upravnog i inspekcijskog nadzora nad Gradom Zadrom u svezi donošenja sljedećih odluka: Odluke o organizaciji i  načinu naplate parkiranja u Gradu Zadru Gradskog vijeća Grada Zadra,  od 17.12.2009., Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o organizaciji i načinu  naplate parkiranja u Gradu Zadru Gradskog vijeća Grada Zadra, od  12.5.2010. i Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Gradu  Zadru Gradskog vijeća Grada Zadra, od 7.4.2011. Isto tako, 17.11.2014.  zaprimljen je zahtjev odvjetnika iz Zadra Marina Birkića za provođenjem  upravnog i inspekcijskog nadzora nad gore navedenim aktima Grada  Zadra, navodi se u pisanom očitovanju predstojnika Gregova.

Kako piše nadalje, oba zahtjeva su proslijeđena ministarstvima, s obzirom da predstojnik ima rok od 15 dana od dana dostave novog općeg  akta, donijeti odluku o njegovoj obustavi, a nakon toga predstojnik više  nije u mogućnosti poduzimati bilo kakve radnje po tom pitanju, navodi  se u očitovanju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)