Narodni muzej traži kustosa i muzejskog pedagoga

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ
Kustos NMZ-a Vladimir Alavanja dogodine će u mirovinu

Narodni muzej Zadar polagano će mijenjati svoj kadar nakon odlaska iskusnih znalaca koji završavaju radni vijek. Došlo je vrijeme za mirovinu, te će tako mjesta dosadašnjih kustosa upotpuniti neki  drugi ljudi, neke druge osobe će voditi odjele Narodnog muzeja.

S prvim danom ožujka u mirovinu je otišao Branislav Jelenić, a još  ovu godinu na mjestu kustosa, voditelja Odjela Muzej grada Zadra će  raditi Vladimir Alavanja. Sljedeće godine i on odlazi u mirovinu. Tim  povodom nedavno je raspisan natječaj za dva mjesta u muzeju, kustos  u Odjelu muzej grada Zadra i muzejski pedagog. Naime, iako Alavanja  odlazi u mirovinu tek za godinu dana, u muzeju se žele na vrijeme pripremiti na njegov odlazak.

- Kustos se treba uhodavati, ne može tek tako doći na to mjesto.  Smatram kako će Vladu Alavanju teško netko moći zamijeniti, no mi se  svakako trebamo pripremiti na vrijeme. Odjel Muzej grada Zadra je  važan odjel i potrebno je voditi brigu o tome, kazala nam je mr. sc. Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar.

Natječaj za oba mjesta u muzeju je završen u subotu, a još će se  pričekati ovaj tjedan za eventualne prijave poštom. Sljedeći tjedan bi  trebale biti odabrane osobe za navedena radna mjesta. Nakon Branislava Jelenića, a sljedeće godine i Vladimira Alavanje, sljedećea će u mirovinu poći Ljubica Srhoj Čerina, voditeljica Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno