Radnice Adrije opkolile šleper pun konzervi spremne ih braniti tijelima

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Pravu uzbunu jučer je u Adriji proizveo dolazak kamiona tegljača šibenske prijevozničke kuće BS Corn. Odmah po dolasku kamiona  u krug stare Otočanke, radnice su ga opkolile ne dozvoljavajući utovar.  Cijelu situaciju podgrijala je činjenica kako vozač nije imao papira niti  dokumenata za utovar pa su se ogorčene radnice upitale po čijem se nalogu, samo nekoliko dana nakon stečaja, transportira Adrijina roba. 

- Pokušali su izmiješati i utovariti 20 paleta naših i Podravkinih konzervi. U skladištu koje je također, kao i Adrija, nekad bilo dio vlasništva  Miodraga Lacića, uskladišteno je pravo malo bogatstvo, a mi ne damo da  ga se odveze jer smatramo da je ta roba, ako je naša, dio stečajne mase,  kazivala  je predstavnica radnika Jadranka Grdović.

Ostale radnice rekle su da je netko vrlo lukavo pomiješao Adrijine konzerve s onima Podravke i to konzervama koje su povučene s tržišta jer su  bile zdravstveno neispravne i od kojih su neki konzumenti već imali ozbiljne zdravstvene komplikacije. Što je posebno zanimljivo, tako izmješane konzerve trebale su stići u Zabok u skladište državnih robnih  rezervi, pa se radnice pitaju kome je stalo da se ljudi otruju.

- Konzerve državnih robnih rezervi i Podravkine sardine s češnjakom,  proizvela je zadarska Adrija. Međutim, pokazalo se da su se Podravkine  sardine kvarile zbog otpuštanja nekih supstanci. Cijelokupna proizvodnja povučena je s tržišta zbog zdravstvene neispravnosti i mi se pitamo  kako su dospjele u skladište, pomiješane s konzervama Državnih robnih  zaliha koje smo mi proizvele i koje su ispravne a čijom bi se prodajom  moglo nešto i uprihoditi u stečajnoj masi, rekla je jedna od šefica proizvodnje Ljubica Perica.

Po dolasku policije, utvrđeno je da je prijevoz naručila špediterska tvrtka Intereuropa Varaždin i da je krajnje odredište upravo skladište državnih robnih rezervi. Za taj transport je znao stečajni upravitelj Dragan Bijelić kojemu nije bilo jasno zašto su radnice blokirale utovar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno