U Kukljici održan predizborni skup HDZ-a

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Uoči predstojećih prijevremenih lokalnih izbora Hrvatska demokratska zajednica je u Kukljici održala predizborni skup. Na nedjeljnim izborima, 8. ožujka, bit će birana lokalna vlast koja će voditi Općinu Kukljicu do redovitih izbora 2017. godine.

HDZ nema kandidata za načelnika već samo kandidacijsku listu HDZ-a za Općinsko vijeće koju predvodi 33-godišnji pravnik Josip Burčul koji je uvjeren kako prijevremeni izbori nisu ništa manje važni od redovnih, jer će  utjecati na budućnost i razvoj Općine Kukljica.

U svom obraćanju na skupu istaknuo je kako kandidati HDZ-a imaju samo jedan cilj - graditi bolju budućnost, u kojoj će zastupati vrijednosti zajedništva, uzajamnog razumijevanja i pomaganja.

- Želja nam je da počnemo zajedno živjeti, da mladi ostanu u Kukljici, da rade i žive u svom mjestu, da podupiremo jedni druge, a ne da se razjedinjavamo. Cilj nam je kroz ovo vrijeme do redovnih lokalnih izbora spustiti tenzije i netrpeljivost, izgraditi čvrsti ogranak HDZ-a i kvalitetno se pripremiti za redovne izbore kad ćemo, sasvim sigurno, dati svog kandidata za općinskog načelnika, istaknuo je Burčul.

Potporu mladim Kukljičanima došli su pružiti i brojni stranački "seniori" predvođeni predsjednikom županijskog HDZ-a i zadarskim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom.

- Ovo je jedna talentirana, mlada i obrazovana ekipa kojoj treba dati podršku. Smatram da su oni budućnost Kukljice, jedina lista koja jamči zajedništvo, a ne nove podjele, rekao je Kalmeta te istaknuo kako je ugodno iznenađen ozbiljnošću njihova programa.

- Odluka da nemaju svojeg kandidata za načelnika pokazatelj je da im nije pošto-poto stalo doći na vlast, rekao je prvi zadarski HDZ-ovac.

Kalmeta se i ovom prilikom dotaknuo aktualnog preseljenja trajektnog prometa u Gaženicu i linije Zadar - Preko.

- Nije se Gaženica radila zbog linije Zadar - Preko, već je to puno veći projekt, od home-port luke za kruzere, Ro-Ro terminala, preko teretnog prometa i brojnih drugih djelatnosti, ali to ova Vlada očito ne zna ili ne želi prepoznati. Gradu Zadru ne smeta trajekt iz Preka i to svima mora biti jasno, zaključio je Kalmeta.

Potporu listi HDZ-a pružio je i načelnik susjedne općine Preko Ante Jerolimov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno