Zadar čita prvi put ima temu i to - putovanje

Slika korisnika admin
Zadar čita Dubravka Oraić Tolić
Filip BRALA

Ovogodišnja, sedma po redu manifestacija "Zadar čita" održat će s od 23. do 28. ožujka, a riječ je o već tradicionalnoj akciji na promicanju čitanja među svim generacijama Zadrana koju je osmislila i pokrenula Gradska knjižnica Zadar i koja je od 2009. godine, kada je započela, postala dijelom redovitog proljetnog programa ove zadarske ustanove. Manifestacija, temeljena na austrijskom modelu (Österreich liest), odvijat će se tijekom navedenog tjedna na području Zadru, ali i cijele Zadarske županije, uz potporu brojnih škola, kulturnih institucija i udruga koje žele promicati čitanje.

Svi zainteresirani za ovogodišnju manifestaciju "Zadar čita" mogli su do jučer dostaviti svoje ideje raznovrsnih aktivnosti kojima je cilj što bolje osmisliti provedbu manifestacije na području cijele lokalne zajednice. U Gradskoj knjižnici doznajemo kako je pristiglo dosta zanimljivih prijedloga koji će pridonijeti što kvalitetnijoj i obuhvatnijoj organizaciji manifestacije, kojoj je osnovni cilj ujediniti u čitanju što veći broj Zadrana svih uzrasta.

- Prvi put će manifestacija "Zadar čita" biti tematski određena, a tema je putovanje. Tako ćemo ovu temu nastojati predstaviti kroz različite vidove programa - bilo kroz naslov knjige, vrstu djela odnosno putopis ili kao temu književnog djela, kaže knjižničarka Nada Radman, dodajući kako se detalji programa još uvijek osmišljavaju i dorađuju, te kako su svoje sudjelovanje u manifestaciji potvrdile mnoge kulturne i obrazovne ustanove, vrtići, ali i domovi umirovljenika, te zadarska Opća bolnica, što jamči uključivanje sudionika svih uzrasta - od djece do najstarijih.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno