Županijski šampion Marin Varivoda iz OŠ Šime Budinića s maksimalnih 50 bodova

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Osnovna škola Sukošan je četvrti put za redom bila domaćinom Županijskog natjecanja iz matematike za učenike od 4. do 8.  razreda osnovnih škola Zadarske županije. Na natjecanju je sudjelovalo  136 najboljih osmoškolaca, pobjednika školskih natjecanja iz matematike, koji su u Sukošan došli u pratnji svojih mentora.

Ravnatelj sukošanske škole prof. Branimir Peričić se zahvalio svima  na dolasku i poželio im srdačnu dobrodošlicu. U ime Županijskog povjerenstva za provođenje natjecanja iz matematike, koje je brojilo 24 člana, domaćinima je na susretljivosti zahvalila koordinatorica natjecanja  prof. Anđelka Marin iz zadarske OŠ Bartula Kašića.

- To što ste u finalu, za mene ste svi pobjednici, a ono što ostvarite  na natjecanju bit će kruna vašeg rada, poručila je Marin.

Prigodnim slovom natjecanje je otvorio Željko Čižmić, tajnik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije rekavši kako je za pristupanje  natjecanju iz matematike potrebno uložiti mnogo truda.

U kategoriji osmih razreda natjecalo se 20 matematičara, županijski  šampion je Marin Varivoda iz OŠ Šime Budinića u Zadru koji je osvojio  maksimalni broj od 50 bodova i sigurni plasman na Državno natjecanje  u matematici. Najbolji je to rezultat od svih 136 najboljih županijskih  natjecatelja u svih pet razrednih kategorija.

Drugo mjesto s 46 bodova pripalo je Marti Knežević (OŠ Bartula  Kašića) a treće i četvrto Dori Šokota i Ivani Karuc (obje OŠ Petra Preradovića Zadar). Petoplasirana s 31 bodom je Laura Žuža (OŠ Bartula  Kašića).

Sedmaša se natjecalo 24, najbolji sa 41 bodom je Noel Lakić (OŠ  Šime Budinića). Drugoplasirana trećeplasirana s 39 bodova su Matea  Radov (OŠ P. Preradovića) i Petra Lukačić (OŠ V. Nazor Neviđane). Potom slijede Petar Petković (OŠ Š. K. Benje), Goran Ćoza (OŠ Bartula  Kašića), Mateo Nakić (OŠ Smiljevac)...

U kategoriji šestih razreda bilo je 26 matematičara, najbolji je s 49  bodova, jednim manje od maksimalnih 50 bodova, Lovro Dujić (OŠ  Stanovi). Drugo mjesto s 42 boda osvojila je Dorja Petrić (OŠ Pakoštane), treće s 39 bodova Hana Vlahov (OŠ Š. K. Benje). Potom slijede  Mihaela Vrbanić (OŠ Benkovac), Luka Koritnik (OŠ Stanovi), Angela  Velčeč (OŠ Šime Budinića) i drugi.

U kategoriji petih razreda natjecalo se 32 matematičara, prvo mjesto  s 40 bodova osvojila je Lucija Tomić (OŠ Starigrad). Drgo mjesto s 38  bodova pripalo je Marinu Jurišiću (OŠ Š. K. Benje Zadar), treće s 32 boda Bartolu Gulamu (OŠ P. Preradović Zadar), četvrto i peto s 31 bodom  Sari Ivandić (OŠ P. Preradović) i Cviti Puhov (OŠ Š. K. Benje), dok je šesto mjesto pripalo Petri Mlinarić (OŠ Pakoštane).

Od svih 34 pohvaljenih učenika četvrtih razreda prvo mjesto s 41 bodom osvojila je Ana Tacović (Osnovna škola Šime Budinića Zadar. Drugo mjesto s 40 bodova  osvojio je Luka Rako (OŠ Petra Preradovića Zadar), treće s 38 bodova Stella Ćolo (OŠ Stanovi Zadar), četvrto s 37 bodova  Mateo Mitrović (OŠ Biograd na Moru), dok su peto mjesto s 36  bodova podijelili Leonardo Šunjić (OŠ Krune Krstića Zadar) i Adrijan  Lazanja iz OŠ (P. Preradović Zadar).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno