Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najbolji matematičari Namik Agić, Cvita Puhov i Bartol Cuković

02.03.2017. 23:00
Najbolji matematičari Namik Agić, Cvita Puhov i Bartol Cuković


Osnovna škola Sukošan sedmu godinu zaredom bila je domaćin Županijskog natjecanja iz matematike za učenike od 4. do 8. razreda. Pod motom “Matematika, kraljica znanja”, na natjecanju su sudjelovala čak 142 osnovca, a pratilo ih je 40-ak mentora i ravnatelja škole.
Najbolji rezultat postigao je Namik Agić, učenik 6. razreda OŠ Krune Krstića u Zadru, koji je od 50 mogućih bodova osvojio 45 bodova. Namik Agić je prošlogodišnji državni prvak iz matematike u konkurenciji petih razreda, na državnom prvenstvu održanom u Primoštenu, od mogućih 50 bodova osvojio je 47. Namik zasigurno ima matematičke gene, jer mentor mu je otac Emir Agić, profesor matematike i fizike.
Učenica 7. razreda Cvita Puhov iz OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru, koju je za natjecanje pripremala mentorica Gordana Lepur, osvojila je 43 boda. U konkurenciji 4. razreda, koji nemaju državno natjecanje, Bartol Cuković iz OŠ Šime Budinića u Zadru (mentorica Suzana Šoša) osvojio je 42 bodova. Tri mladih matematička “lumena”: Namik, Cvita i Bartol, jedini su natjecatelji koji su osvojili preko 40 bodova.
Nazočne je na otvorenju natjecanja u atriju škole u ime županijske Zajednice tehničke kulture i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije pozdravio Duško Kraljev, poznati zadarski meteorolog, rekavši kako je za pristupanje natjecanju iz matematike potrebno uložiti mnogo truda.
– Matematička natjecanja ne bi trebalo uspoređivati s natjecanjima iz drugih nastavnih predmeta, jer je sama priprema za natjecanja specifična po načinu pripremanja za ispite, naglasio je Kraljev, zahvalivši učenicima za veliki trud dok je riječi potpore i pohvale uputio mentorima koji su otkrili talent ovih mladih ljudi.