Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dikljanski Sirtaki najbolja ovogodišnja grupna maska

03.03.2019. 19:56
Dikljanski Sirtaki  najbolja  ovogodišnja  grupna maska


Vesele maske i dobro raspoloženje preplavili su jučer Zadar  od jutarnjih sati na 25. po redu Zadarskom karnevalu. Nakon jutarnjeg  programa za djecu, povorka od ukupno 15 maškaranih skupina i 500- tinjak maškara, u 15 sati krenula je s Liburnske obale prema Narodnom  trgu i Kalelargi.
Među grupama sudionicama bile su Zadarske mažoretkinje kao  „Mačke“, KUD Sveti Donat u kostimima „Mornara“, zatim Optimisti iz  Kožina predstavili su se kao „Kožinska strašila“, Maškare Diklo ove godine su se predstavile u duhu plesa Sirtaki, „Diklo Sirtaki“, iz Nina su  doplivale „Ninske sirene“, maškare sa Stanova upriličile su „Dolazak  Hrvata“, tradicijski intermezzo KUD Zadarski tanac prikazao se kao  „Hrvatska Promenada“, s Premude su došle premujske maškare kao  „Ovce sa škoja“, maškare s otoka Ista prikazale su „Život na otoku“, MO  Ploča i Dračevac zajednički su osmislili masku „Dalmacija“, Udruga  Kaleta – Pakoštane bila je „Crno-bijeli svijet“, još jedne sirene, „Morske  sirene“, došle su s Puntamike, iz Društva prijatelja Puntamika, Crno se  predstavilo kao „Hrvatska nogometna reprezentacija", iz Sali su doletjeli „Leptiri“ i grupa Drobnice kao „Čudesna stabla“.
Na kraju povorke kod caffe bara Forum, karnevalski žiri je odabrao  najbolju grupnu masku, a nagradu je ove godine ponijela grupa Maškare Diklo koje su se ove godine predstavile u duhu plesa Sirtaki, „Diklo  Sirtaki“.
Veliko finale Zadarskog karnevala brzim je ritmom i plesom zaključio  nastup grupe Zaratino na Narodnom trgu, a u Varoši DJ Angelo. Podsjećamo, ove je godne Zadarski karneval prvi put trajao tri dana, od 1.  do 3. ožujka. Jutarnjim i večernjim programima na Narodnom trgu i u  Varošu, ljubitelji maškara mogli su uživati u raznoraznim koncertima i  nastupima, roštilju, dječjim povorkama…