Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ivica Erlić novi ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu

03.03.2020. 10:57


Upravno vijeće županijskog Zavoda za hitnu medicinu na današnjoj je sjednici imenovalo novog ravnatelja. Riječ je o Ivici Erliću, dosadašnjem vršitelju dužnosti kojemu je privremeni status povjeren nakon ostavke dotadašnjeg ravnatelja Mirka Erstića. Kao što je poznato, dr. Orlović ostavku je podnio iz osobnih razloga prije mjesec i pol dana te je Upravno vijeće na njegovo mjesto privremeno imenovalo njegova zamjenika, člana Neovisnih za Hrvatsku, Ivicu Erlića.
Od predsjednika UV-a, Vladimira Kovačevića, saznajemo da su do okončanja natječaja zaprimili tri ponude, od kojih jedna nije bila pravovaljana. Osim Erlićeve, druga je ona Mirka Erstića, bivšeg zamjenika ravnatelja Zavoda.
Erlićevim imenovanjem okončana je natječajna procedura kojom ova županijska ustanova konačno treba nastaviti uobičajeno poslovanje nakon Orlovićeve smjene. Kao liječnik koji je i sam radio u Hitnoj pomoći, Orlović je donio niz pozitivnih promjena u radu Zavoda, osobito u funkcioniranju timova hitne pomoći u koje je vratio liječnike. Zavod je i izvrsno priopremao za rad u najtežem dijelu godine, sezoni, kada se broj pacijenata višestruko povećava, ali je Zavod svejedno izvrsno obavljao sve svoje zadatke.
S obzirom da je Ivica Erlić dosad radio kao njegov zamjenik, odnosno da je čovjek iz sustava, za vjerovati je kako će Zavod zadržati kvalitetu usluge pacijentima.