IZBORI Begonja Kovaču prikupio 2.300 potpisa

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zadarski stožer je zadovoljan
U Zadarskoj županiji prikupili smo nešto više od 2.300 potpisa za izbore u HDZ-u. Zadovoljan sam tom brojkom, pogotovo zato što je u početku to izgledalo kao nemoguća misija, ali smo zadnjih dana pojačali svoje aktivnosti i stožeru u Zagreb dostavili potpise, kaže Begonja
MIRANDA ČIKOTIĆ/PIXSEL
Splitski skup HDZ-ove Opcije za promjene okupio je prije nekoliko dana veliki broj simpatizera

U subotu je bio zadnji dan prikupljanja potpisa za kandidature za predsjednika i potpredsjednike HDZ-a. Razlika između Plenkovićevih i Kovačevih je velika, ali pravi sraz dvojice glavnih HDZ-ovih konkurenata održat će se na izborima 15. ožujka. Naime, aktualni predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, za svoju je kandidaturu prikupio 45 tisuća potpisa, a Miro Kovač 17 tisuća. Ovom drugom situaciju je, osim manjka stranačke infrastrukture, otežavao i strah dijela članstva koje se plašilo za svoje profesionalne sudbine, odnosno posao ili status u stranci.
Rijetki su tako članovi koji su javno podržali Kovača, a da istodobno obnašaju funkcije kojih su dobili kandidaturom na stranačkoj listi, poput dvojice zadarskih načelnika općina, Gašpara Begonje i Davora Lončara, odnosno da imaju posao neovisan od stranke. Načelnika Privlake stoga smo pitali koliko je potpisa donio Miru Kovaču te plaši li se eventualnih posljedica u slučaju Plenkovićeve pobjede. Begonja pak kaže:

Ne plašim se konzekvenci

- U Zadarskoj županiji prikupili smo nešto više od 2.300 potpisa. Zadovoljan sam tom brojkom, pogotovo zato što je u početku to izgledalo kao nemoguća misija, ali smo zadnjih dana pojačali svoje aktivnosti i stožeru u Zagreb dostavili potpise. Na razini Hrvatske ukupno ih je prikupljeno 14 tisuća, kaže Begonja.
Sada kada su potpisi predani i slijedi onaj najvažniji dio, izbor za predsjednika, Begonju smo ponovno pitali kakva je trenutačno njegova situacija u stranci, odnosno plaši li se mogućih konzekvenci u slučaja poraza Mire Kovača. On pak iskreno kaže:
- Dobio sam svakakvih upozorenja od prijatelja, ali uopće ne raznišljam o tome. Naprotiv, ponovno ću biti kandidat za predsjednika HDZ-a općine Privlaka, a kandidirat ću se i za člana Županijskog odbora i nadam se da ću proći. U Privlaci ću sigurno proći, a visoka politika me u ovom trenutku ne zanima. Na dužnost koordinatora sam došao posve sam, nisam imao tim ljudi, ali sam se prihvatio ovoga kako bi stožer Mira Kovača preko mene imao kontakt s terenom, otvoreno priča Begonja o aktivnostima za Kovačev stožer, kao i planovima na unutarstranačkim izborima.

Četrnaest volontera u županiji

No, ne zaboravimo da Begonja i Lončar nisu jedini načelnici koji su podržali Miru Kovača, Davora Ivu Stiera i Ivana Penavu. Naime, sam Begonja kazao nam je kako mu je potporu dalo između 10 i 15 načelnika.
- Tu sam potporu, s obzirom na njihov status u svojim sredinama i funkcije koje obnašaju, primio od srca, ali sam ih molio da ostanu suzdržani jer nisam smatrao potrebnim da iziđu u javnost. Načelnik Poličnika i saborski zastupnik Davor Lončar je u medijima istupio dajući potporu ovoj grupaciji, a imamo i dosta volontera na terenu koji komuniciraju direktno sa stožerom u Zagrebu. U županiji smo imali 14 volontera koji su samostalno prikupljali potpise po terenu, kazao je Begonja koji će rezultate svojega rada, kao i ostali HDZ-ovi aktivisti, znati za desetak dana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno